Новини
  • У Львові незрячим людям «покажуть» великих українців У Львові незрячим людям «покажуть» великих українців У неділю, 1 листопада, у Палаці мистецтв представлять інтерактивний соціально-мистецький проект «Торкаючись, бачу: великі українці». Завдяки цьому проекту дітей та людей з особливими потребами залучатимуть до мистецтва. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.
  • Львів’яни перемогли музичних гостей із Одеси у «Битві оркестрів». Фото. Відео Львів’яни перемогли музичних гостей із Одеси у «Битві оркестрів». Фото. Відео Учора, 22 жовтня, на сцені Львівської опери відбувся концерт у рамках всеукраїнського проекту «Битва Оркестрів». На одній сцені у музичному двобої зійшоися два оркестри – Львівський академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra». Перемогу здобули львів’яни.
  • Львів Львів'ян запрошують на прем’єру фільму про Січових Стрільців. Факти У Львові відбудеться прем’єра документально-ігрового фільму «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» від львівського режисера Тараса Химича. В основу стрічки лягли події кінця Першої світової війни.
  • Христина Соловій презентувала новий кліп. Відео Христина Соловій презентувала новий кліп. Відео Сьогодні, 22 жовтня, молода львівська виконавиця Христина Соловій презентувала новий кліп, у якому приміряла образ мавки. Вокалістка презентувала відео на пісню «Под облачком». Про це Христина Соловій повідомляє на своїй сторінці у Facеbook.
  • Як жартують з кандидатів у Львові. Популярні меми Як жартують з кандидатів у Львові. Популярні меми Цьогорічна виборча кампанія на місцевих виборах відзначилась не лише великою кількістю реклами кандидатів на місце міського голови чи депутата, але й немалою кількістю карикатур на них. Tvoemisto.tv зібрало найбільш цікаві інтернет-меми, якими запам’яталась ця передвибоча кампанія.
  • У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото У Львові на стіні Стрийського ринку 22-річний художник Андрій Савчишин намалював композицію із трьома портретами Андрея Шептицького: в юності, молодості й старості. Керівництво ринку погодилося на такий креатив.
  • Унікальну етно-колекцію показали на Українському тижні моди. Фото Унікальну етно-колекцію показали на Українському тижні моди. Фото 18 жовтня під час 37-го Ukrainian Fashion Week вже вдруге було презентовано проект ВИТОКИ, присвячений традиційній матеріальній культурі українців від витоків до сьогодення.
  • 5 тез «про духовність на час війни» від військового капелана зі Львова 5 тез «про духовність на час війни» від військового капелана зі Львова «Коли країну огорнула непроглядна темрява, вони соняхами запалали на полях української журби». Таким епіграфом розпочинається книжка військового капелана зі Львова «Соняхи», що є збіркою духовних рефлексій. Отець Андрій Зелінський розповів Tvoemisto.tv про те, як «народилась» ідея створення книжки про духовність на час війни і чому її треба читати не лише військовим.
  • Під час реставрації у Львові натрапили на розписи кінця ХІХ століття. Фото Під час реставрації у Львові натрапили на розписи кінця ХІХ століття. Фото У Львові тривають реставраційні роботи у будинку №10 на вулиці Левицького.
  • Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів У четвер, 22 жовтня, на сцені Львівської опери відбудеться концерт у рамках всеукраїнського проекту «Битва Оркестрів». На одній сцені у музичному двобої зійдуться два оркестри – Львівський академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra». Хто з них переможе – визначать глядачі. Початок унікального шоу-змагання – о 19:00.
  • Сьогодні для львів Сьогодні для львів'ян гратимуть симфонічну музику Чайковського. Де послухати? Сьогодні, 19 жовтня, у приміщені Львівської філармонії Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker під керівництвом засновника оркестру, австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера представлять концерт симфонічної музики.
  • Лідер Pink Floyd виконає пісню, присвячену «Небесній Сотні». Де подивитися? Лідер Pink Floyd виконає пісню, присвячену «Небесній Сотні». Де подивитися? Сьогодні, 18 жовтня, у Лондоні відбудеться концерт солідарності I'm with the Banned. Фронтмен Pink Floyd Девід Гілмор виступить спільно з українськими музикантами та презентує пісню, присвячену «Небесній сотні».
  • Фото Карпат серед найкращих у міжнародному конкурсі пам’яток природи Фото Карпат серед найкращих у міжнародному конкурсі пам’яток природи Фото Карпатського біосферного заповідника посіло шосту сходинку у цогорічному міжнародного конкурсі фотографій природно-заповідних об’єктів світу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth).
  • У Львові створять арт-резиденцію У Львові створять арт-резиденцію Толока для розчищення приміщень театру, а згодом великий мурал на одній зі стін та створення арт-резиденції як мистецько-культурного простору для творчих зустрічей і подій – таким бачать в майбутньому Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки студенти УКУ, які отримали на це відповідний грант, – повідомляють у прес-службі УКУ.
  • Львівська художниця по-особливому зображає галицьких бабусь. Фото Львівська художниця по-особливому зображає галицьких бабусь. Фото Львівська художниця Софія Філіпчук малює тих, хто зазвичай є малопомітними на вулицях, автобусних зупинках і ринках: старих людей. Читайте на Tvoemisto.tv про те, чому особливі сентименти у дівчини викликають зморщені баби, які врешті опиняються на полотнах, намальовані всіма можливими техніками.
  • Фільм тижня у Львові: «Прогулянка висотою» Фільм тижня у Львові: «Прогулянка висотою» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду пригодницький фільм «Прогулянка висотою», сюжет якого взято із реальної історії.
  • На Львівщині знімають унікальний багатонаціональний фільм. Фото На Львівщині знімають унікальний багатонаціональний фільм. Фото Днями у Львові знімальна група ірано-чесько-українського повнометражного фільму «Осінні спогади» розповіла про зйомки фільму, чому вони відбуваються саме в Трускавці та загалом на Львівщині, туристична привабливість регіону формується і завдяки участю в таких масштабних кінопроектах.
  • Львів’ян запрошують на кулінарну битву галицької та бессарабської кухні Львів’ян запрошують на кулінарну битву галицької та бессарабської кухні Що смачніше: галицький банош чи бессарабська мамалига? Це матимуть змогу вирішити львів’яни у суботу, 17 жовтня, із 14:00 на площі Ринок. До частування і голосування запрошують усіх ласих до смачних страв.
  • Перший пам’ятник Кузьмі Скрябіну замінять на інший Перший пам’ятник Кузьмі Скрябіну замінять на інший Пам’ятник львівському співакові Андрію Кузьменку, що знаходиться у Луцьку, ймовірно замінять на інший. Причина такого рішення – шквал критики на адресу авторки скульптури Ірини Дацюк. Відкриття нової скульптури планується на Андрія Первозваного, 13 грудня. Проте, остаточне рішення щодо заміни скульптури прийматимуть батьки співака та її авторка.
  • «Океан Ельзи» показав фото зі зйомок останнього кліпу «Океан Ельзи» показав фото зі зйомок останнього кліпу Нещодавно гурт «Океан Ельзи» представив відеокліп на пісню «Життя починається знову», участь у якому могли взяти всі охочі. Тепер на офіційній сторінці музикантів у Facebook були опубліковані фотографії з процесу зйомок.
  • У Львові презентують фотопроект на честь загиблого воїна АТО У Львові презентують фотопроект на честь загиблого воїна АТО У понеділок, 19 жовтня, у Львові на стіні Музею зброї «Арсенал» відбудеться презентація фотопроеткту про війну на Донбасі, присвяченого пам’яті Віктора Гурняка, фотографа, волонтера та вояка АТО. Також в цей день відбудеться освячення пам’ятного знаку на його могилі, – інформують у прес-службі ЛМР.
  •  «Піккардійці» переспівають композицію «Скрябіна» на сольному концерті «Піккардійці» переспівають композицію «Скрябіна» на сольному концерті На сольному концерті в Києві 31 жовтня «Піккардійська Терція» представить кілька пісенних прем’єр. Серед них – пісні Богдана Весоловського і Кузьми «Скрябіна». Про це інформують організатори концерту.
  • Львів’ян кличуть на прем’єру фільму «Рейд. Сила нескорених» Львів’ян кличуть на прем’єру фільму «Рейд. Сила нескорених» У середу, 14 жовтня, у рамках відзначення Дня захисника України відбудеться прем'єрний показ документального фільму «Рейд. Сила нескорених». Львів’ян запрошують на перегляд стрічки у Кінопалаці «Коперник». Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові пішов із життя  Володимир Пінігін. 5 фактів про видатного графіка У Львові пішов із життя Володимир Пінігін. 5 фактів про видатного графіка Сьогодні, 13 жовтня, у Львові поховають видатного графіка Володимира Пінігіна. Помер митець 11 жовтня на 75-му році життя. Пропонуємо 5 фактів про книжкового графіка, який ілюстрував Рея Бредбері та Станіслава Лема.
  • Львівська письменниця навчатиме, як за вихідні написати оповідання. Як долучитись? Львівська письменниця навчатиме, як за вихідні написати оповідання. Як долучитись? У Львові письменники на практиці навчатимуть молодих авторів працювати над літературними текстами. Першою подією проекту «Їздець» стане авторський курс письменниці, перекладачки та журналістки Галини (Гаськи) Шиян «Creative writing з Тіло Шульцом. Оповідання за вікенд», що відбудеться 31 жовтня-1 листопада 2015 року у Львові.
  • Українцям показуватимуть серіали англійською. Де і коли дивитися? Українцям показуватимуть серіали англійською. Де і коли дивитися? Починаючи з 23 жовтня, у ніч із п'ятниці на суботу о 00:30, в ефірі каналу «1+1» транслюватимуться зарубіжні англомовні серіали мовою оригіналу з українськими субтитрами.
  • Завтра розпочнуться Дні чеського кіно у Львові. Де переглянути Завтра розпочнуться Дні чеського кіно у Львові. Де переглянути Генеральне консульство Чеської республіки у Львові та Кіноклуб Олега Яськіва запрошують на фестиваль чеського кіно. Покази відбуватимуться три дні поспіль з 18:30 год. у кав'ярні «Штука», – інформують організатори на своїй фейсбук-сторінці. Вхід вільний.
  • У Львові на стіні ринку художник малює графіті із Шептицьким. Фото У Львові на стіні ринку художник малює графіті із Шептицьким. Фото У Львові на стіні Стрийського ринку 22-річний художник Андрій Савчишин малює композицію із портретами митрополита Андрея Шептицького. Керівництво ринку погодилося на такий креатив.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас з іконописання Львів’ян запрошують на майстер-клас з іконописання Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ запрошує всіх 14 жовтня о 17:00 годині в іконописну майстерню, що на Святоюрській горі, де пройде перше відкрите заняття серії майстер-класів з іконописання «Ікона – вікно в небо» від Крамниці Добра. Майстер-іконописець Андрій Майовець розповість про традиції іконописання, введе учасників у сакральне мистецтво та налаштує на плідну спільну працю. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • У Львові пройшов етно-фестиваль «Країна Мрій». Фоторепортаж У Львові пройшов етно-фестиваль «Країна Мрій». Фоторепортаж У суботу, 10 жовтня, у Львові стартував найбільший український етно-фестиваль – «Країна мрій», який тривав упродовж двох днів, 10 та 11 жовтня. Мистецьке дійство відбулось просто неба в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Пропонуємо вам кілька фото, що передають атмосферу цьогорічного фестивалю.
  • Львів’ян запрошують на прем’єру фільму про священиків на війні Львів’ян запрошують на прем’єру фільму про священиків на війні Сьогодні, 11 жовтня, о 19:30 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (на Сихові) відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Капелани» – про перебування священиків у зоні АТО. Вхід вільний.
  • Фільм тижня у Львові: «Пен: Подорож до Небувалії» Фільм тижня у Львові: «Пен: Подорож до Небувалії» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду популярну дитячу розповідь про Пітера Пена – хлопчика, що не хотів ставати дорослим, і його пригоди у Небувалії.
  • 5 причин відвідати фестиваль «Країна мрій» у Львові 5 причин відвідати фестиваль «Країна мрій» у Львові Уже завтра, 10 жовтня, у Львові розпочнеться найбільший український етно-фестиваль – «Країна мрій», який триватиме два дні, 10 та 11 жовтня. Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про цьогорічний фестиваль, які підтверджують непересічність цього дійства.
  • У Львові стартує Показ польського кіно. Що переглянути сьогодні? У Львові стартує Показ польського кіно. Що переглянути сьогодні? Сьогодні, 9 жовтня, у Львові стартує Перегляд польського кіно «Під високим замком». Захід відбувається у місті вже четвертий рік поспіль, його головною метою залишається підвищення, особливо серед молодшого покоління, загальних знань про Польщу та її кіноматограф. Tvoemisto.tv зібрало для вас кінострічки, які демонструватимуть в перший день фестивалю.
  • Серіал про львів’янок став одним з найпопулярніших у Польщі. Відео Серіал про львів’янок став одним з найпопулярніших у Польщі. Відео Телесеріал «Дівчата зі Львова» б’є рекорди телеперегляду та став одним із лідерів телеринку Польщі.
  • Хто з письменників завітає на фестиваль «Країни мрій у Львові»? Літературна програма Хто з письменників завітає на фестиваль «Країни мрій у Львові»? Літературна програма 10-11 жовтня до Львова приїде найбільший в Україні Міжнародний етно-музичний фестиваль «Країна Мрій», ідейним натхненником якого є музикант і громадський діяч Олег Скрипка. Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».
  • Львів’ян запрошують на благодійний вечір музики Львів’ян запрошують на благодійний вечір музики У неділю, 11 жовтня, у Гарнізонному храмі відбудеться благодійний музичний вечір на підтримку дітей-переселенців. Організатори запрошують небайдужих поціновувачів класичної музики долучатись до заходу.
  • У  Львові покажуть сучасні польські кінострічки. Де переглянути? У Львові покажуть сучасні польські кінострічки. Де переглянути? 9-18 жовтня Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові проводить 4-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком»/ Перегляд є продовженням чудово сприйнятого публікою проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • У Львові відбудеться прем’єра фільму «Капелани». Факти про кінострічку У Львові відбудеться прем’єра фільму «Капелани». Факти про кінострічку У неділю, 11 жовтня, о 19:30 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (на Сихові) відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Капелани» – про перебування священиків у зоні АТО. Вхід вільний. Пропонуємо кілька цікавих фактів про фільм.
  • Яку книга львівського видавництва серед найкращих у світі? Яку книга львівського видавництва серед найкращих у світі? Книга «Війна, що змінила Рондо» увійшла до одного з найпрестижніших світових книжкових каталогів – «Білі круки» (The White Ravens).
  • Львів’ян запрошують до участі у конкурсі різдвяної листівки: деталі Львів’ян запрошують до участі у конкурсі різдвяної листівки: деталі Музей Леопольда Левицького запрошує учнів середніх загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів, а також студентів та молодих митців до участі в щорічному VI Конкурсі різдвяно-новорічної листівки. Поряд зі станковими творами та книжковими ілюстраціями, особливе місце у спадщині Л. Левицького посідають вітальні листівки. Саме за мотивами новорічно-різдвяних вітальних карток митця, конкурсантам пропонується створити власну авторську листівку, – інформують у прес-службі міськради.
  • У львівських трамваях з’явилися «незвичні» компостери. Фото У львівських трамваях з’явилися «незвичні» компостери. Фото Вже невдовзі вулицями Львова їздитимуть трамваї, компостери яких розфарбовані у вигляді незвичних тваринок. Організатори запрошують митців долучитись до процесу розфарбування й інших компостерів.
  • Львівська дизайнерка показала свою етно-колекцію в Чикаго. Фото Львівська дизайнерка показала свою етно-колекцію в Чикаго. Фото Львівська дизайнерка Роксолана Богуцька показала свою колекцію на Latino Fashion Week (LFW) у Чикаго.
  • Найвідомішу драму-феєрію Лесі Українки екранізують Найвідомішу драму-феєрію Лесі Українки екранізують Компанії Film.ua і Animagrad оголосили про початок роботи над екранізацією відомої драми Лесі Українки «Лісова пісня». За задумом режисерів стрічка, що отримає назву «Мавка. Лісова пісня», постане перед глядачами у вигляді мультфільму, а сюжет буде дещо змінений.
  • Фільм тижня у Львові: «Виходу немає» Фільм тижня у Львові: «Виходу немає» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американський трилер про сім'ю, що опинилась у центрі збройного конфлікту.
  • Перший український фантастичний трилер. Де переглянути у Львові? Перший український фантастичний трилер. Де переглянути у Львові? У Львові 30-го вересня відбувся допрем’єрний показ першого українського фантастичного фільму «Загублене місто». Фільм знімали у різних куточках України, зокрема, на Львівщині – в місті Стебник.
  • У Львові з’явиться новий кінофестиваль «Кіномаршрут». Як взяти участь? У Львові з’явиться новий кінофестиваль «Кіномаршрут». Як взяти участь? У листопаді у Львові відбудеться новий тематичний кіномедіафестиваль для молоді «Кіномаршрут», який поєднає творчу майстерню та конкурс короткометражних фільмів.
  • Коли з центрів українських міст приберуть рекламу Коли з центрів українських міст приберуть рекламу Стало відомо, коли історичні центри українських міст можуть очистити від реклами. Про це під час прес-конференції в четвер, 1 жовтня, повідомив міністр культури України В’ячеслав Кириленко.
  • Львів’ян запрошують на перегляд сучасного польського кіно. Програма Львів’ян запрошують на перегляд сучасного польського кіно. Програма У п’ятницю, 9 жовтня, у «Кінопалаці» розпочнеться чергове свято польського кіно у Львові. Так як і у попередні роки, на глядачів чекає понад 20 найновіших польських стрічок та низка супутніх заходів протягом дев'яти днів.
  • Японська піаністка Хіромі дасть сольний концерт у Львові Японська піаністка Хіромі дасть сольний концерт у Львові Японська піаністка, яка вже виступала у Львові на Alfa Jazz Fest-2015, приїде до міста Лева у рамках свого світового турне.
  • У Львові під час реставрації скульптури знайшли автограф автора. Фото У Львові під час реставрації скульптури знайшли автограф автора. Фото У Львові закінчили реставрацію скульптури на даху будинку, що на вулиці Коновальця, 37.
  • Папа Римський Франциск записав альбом рок-музики Папа Римський Франциск записав альбом рок-музики У такий спосіб Папа Римський Франциск проповідуватиме послання надії, віри й єдності в суспільстві за допомогою свого поп-рок альбому «Wake up» (що у перекладі з англійської означає «Прокинься»). Альбом побачить світ вже в листопаді цього року, – повідомляє американський журнал Rolling Stone.
  • Концерт симфонічної музики Чайковського у Львові. Де послухати? Концерт симфонічної музики Чайковського у Львові. Де послухати? У понеділок, 19 жовтня, у приміщені Львівської філармонії Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker під керівництвом засновника оркестру, австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера представлять концерт симфонічної музики.
  • У Львові відбудеться  черговий етап «Битви Оркестрів». Де послухати? У Львові відбудеться черговий етап «Битви Оркестрів». Де послухати? 22 жовтня на сцені Львівської опери відбудеться грандіозний за творчим і організаційним розмахом концерт у рамках всеукраїнського проекту «Битва Оркестрів». На одній сцені у музичному двобої зійдуться два оркестри – Львівський академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra». Хто з них переможе – визначать глядачі. Початок унікального шоу-змагання – о 19:00.
  • Фільм про українську художницю з ДЦП здобув приз у Голлівуді Фільм про українську художницю з ДЦП здобув приз у Голлівуді Український документальний фільм «Народження митця» українського кінорежисера Наталії Бабенко здобув приз журі Голлівудського кінофестивалю, – інформує ТСН з посиланням на фейсбук режисерки Наталії Бабенко.
  • Дні Європейської спадщини у Львові. Що не проґавити Дні Європейської спадщини у Львові. Що не проґавити Від сьогодні розпочинаються Дні європейської спадщини у Львові. Не зважаючи на те, що реєстрацію на їхні заходи уже закінчено, пропонуємо перелік подій, на які можна потрапити без попереднього запису.
  • Фільм тижня у Львові: «Брати. Остання сповідь» Фільм тижня у Львові: «Брати. Остання сповідь» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує українську драму гуцульських братів, які прожили одне життя на двох.
  • Львів’ян запрошують на презентацію диска церковного співу Львів’ян запрошують на презентацію диска церковного співу У суботу та неділю, 26-27 вересня, у Львові відбудуться презентації диска літургійного співу «Єрусалимська утреня» у виконанні молодіжного львівського хору «Етерія». Презентації пройдуть 26 вересня у храмі Святої Софії, що на вулиці Івана Франка, 121а, та 27 вересня в соборі Святого Юра, що на площі святого Юра, 5.
  • Уперше за багато років в Україні знімають дитячий фільм-казку. Фото Уперше за багато років в Україні знімають дитячий фільм-казку. Фото В Україні працюють над зйомками фільму-казки для дітей «Казка старого мельника». Одну з ролей грає акторка Ада Роговцева. Про це інформує Міністерство культури України.
  • Названо найкращі фото з планети 2015 року Названо найкращі фото з планети 2015 року Оголошено переможців та кращі фотознімки року в рамках міжнародного конкурсу Ukrainian Photo Awards 2015. Переможцям, серед яких фотографи з України, вручать 96 нагород.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!