Новини
  • Як виглядали українські воїни з давніх давен і до сьогодні. Фотопроект Як виглядали українські воїни з давніх давен і до сьогодні. Фотопроект Інститут національної пам’яті презентував проект «Воїн. Історія українського війська». Це комплект із 24 постерів про історію української армії від Київської Русі до сьогодення.
  • Фільм тижня у Львові: «Панда Кунг-Фу 3» Фільм тижня у Львові: «Панда Кунг-Фу 3» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду продовження легендарної історії панди По.
  • У Львові проведуть безкоштовні фотокурси для військових: де записатися? У Львові проведуть безкоштовні фотокурси для військових: де записатися? На безкоштовне навчання репортажної фотозйомки запрошують військових, які тимчасово втратили працездатність внаслідок бойових дій на Сході. Курси орієнтовані на початківців. Початок занять – в лютому 2016 року.
  • Українські митці вимагають заборонити медійні продукти Росії Українські митці вимагають заборонити медійні продукти Росії Українські митці звернулися до президента з вимогою закрити український ефір від відео- та аудіотоварів з Росії. Про це повідомив на прес-конференції 28 січня у Києві фронтмен групи «Kozak System» Іван Леньо.
  • Як розважались у Львові наші бабусі та дідусі? 6 фото Як розважались у Львові наші бабусі та дідусі? 6 фото Луна-парк на Лисій горі, новозбудований клуб «Романтик», а також танці у «Парку культури» - місця, які відвідували наші бабусі та дідусі. За щоденними клопотами, ми не помічаємо змін у Львові, проте, це місто ніколи не було статичним. Львів завжди змінювався та рухався у ногу з часом. Тож пропонуємо підбірку фотографій з «Міського Медіа Архіфу», які демонструють інший Львів минулого століття.
  • Для Міжнародної премії Франка шукають дизайнера ескізу знаку Для Міжнародної премії Франка шукають дизайнера ескізу знаку Міжнародний фонд Івана Франка оголошує про початок конкурсу на кращий ескіз знаку лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка.
  • Львів’ян запрошують на перегляд документалки, номінованої на Оскар. Показ відмінено Львів’ян запрошують на перегляд документалки, номінованої на Оскар. Показ відмінено У недію, 21 лютого, у Львові відбудеться показ фільму «Зима у вогні: Боротьба України за свободу».
  • Зі Львова до Лувру в один клік. Топ-5 музеїв світу, доступні онлайн Зі Львова до Лувру в один клік. Топ-5 музеїв світу, доступні онлайн Відтепер не потрібно стояти у кількагодинні черзі, щоб побувати в Луврі чи Метрополітені. Інтернет надає можливість подорожувати світом та відвідувати найвідоміші музеї, не покидаючи власної домівки. Пропонуємо топ-5 музеїв, які можна відвідати онлайн.
  • Як у Львові згадуватимуть Андрія Кузьменка: п Як у Львові згадуватимуть Андрія Кузьменка: п'ять тематичних подій У вівторок, 2 лютого, виповнюється рік, як не стало українського співака та незмінного фронтмена гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка. Пропонуємо дізнатись, якими заходами згадуватимуть Кузьму мешканці його улюбленого міста.
  • Скрипаль Василь Попадюк виступить у Львові з ювілейним концертом Скрипаль Василь Попадюк виступить у Львові з ювілейним концертом 29 лютого у Львові, на сцені Львівської опери, відбудеться концерт скрипаля-віртуоза Василя Попадюка. На початку року знаний у світі український музикант відсвяткував 50-річчя. З такої поважної нагоди Попадюк і дасть у Львові великий сольний концерт. Початок – о 19:00.
  • Львів’ян запрошують на Вечір хорів у Гарнізонному храмі Львів’ян запрошують на Вечір хорів у Гарнізонному храмі У п’ятницю ,29 січня, о 19:00 годині у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній,11, відбудуться виступ одразу трьох хорових колективів. Львів’ян запрошують відвідати захід.
  • Львів’ян запрошують на виставку таємних кодів та символів Львів’ян запрошують на виставку таємних кодів та символів 29 січня о 18:00 годині у Першій Львівській Медіатеці відбудеться виставка «Ловця таємних кодів» Микити Сторожкова під назвою «Таємничість символів». Львів’ян запрошують поближче познайомитися із графікою та особисто поспілкуватися із художником.
  • Картина українки буде заставкою на ноутбуках Dell. Фото Картина українки буде заставкою на ноутбуках Dell. Фото Робота 27-річної одеситки Олени Шклярук зайняла перше місце на конкурсі відомої комп'ютерної корпорації DELL у Лондоні.
  • Google запустив 3D-тур Букінгемським палацом. Відео Google запустив 3D-тур Букінгемським палацом. Відео Компанія Google представила для користувачів онлайн-тур по Букінгемському палацу. Панаромне відео оснащене технологією 3D, що дозволяє охопити всі деталі резиденції королеви Британії.
  • Маленьких львів’ян запрошують на Нестайкові читання Маленьких львів’ян запрошують на Нестайкові читання 30 січня, у Львові, для дітей віком від 7 до 10 років проведуть Нестайкові читання. Захід приурочений, до 86 річниці з дня уродин класика сучасної дитячої української літератури Всеволода Нестайка.
  • Фільм тижня у Львові: «Мерзенна вісімка» Фільм тижня у Львові: «Мерзенна вісімка» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американський вестерн від Квентіна Тарантіно.
  • Мавпа-Караванська та мавпа-Вакарчук: у Львові відкрили унікальну виставку Мавпа-Караванська та мавпа-Вакарчук: у Львові відкрили унікальну виставку У Львові експонується унікальна виставка лялькок «Ukrainian МавпаDoll». Мисткині зі всієї України створюють лялькових двійників зірок українського шоу-бізнесу у образі мавп. Мета проекту - привернути увагу до сучасної ляльки.
  • У мережі з’явився новий кавер на пісню «Скрябіна» У мережі з’явився новий кавер на пісню «Скрябіна» Український поп-рок гурт «Антитіла» переспівав пісню «Скрябіна» - «Люди як кораблі». Запис каверу виклали у мережі. За словами учасників гурту, даний запис є своєрідною шаною та повагою до Андрія Кузьменка, який загинув рік тому в ДТП.
  • Бібліотека львівського вишу – серед кращих в Україні Бібліотека львівського вишу – серед кращих в Україні Відповідно до опублікованого рейтингу бібліотек ВНЗ України у 2016 році Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» посіла 1 місце, а Наукова бібліотека ЛНУ імені Івана Франка – 2 місце.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про творця «Маленького принца»	Львів’ян запрошують на лекцію про творця «Маленького принца» У неділю, 24 січня, о 16:00 у Бібліотеці на Мулярській відбудеться лекція, присвячена Антуану де Сент-Екзюпері. Львів’ян запрошують долучатись. Вхід – безкоштовний.
  • До Дня Соборності у Львові проведуть фестивалі Традиції. Програма До Дня Соборності у Львові проведуть фестивалі Традиції. Програма У рамках святкування Дня Соборності України у Львові проведуть фестиваль Традиції «Дерево». Під час фестивалю можна буде відвідати низку концертів, а також майстер-класів. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Львів’ян запрошують на фестиваль молодіжних вертепів
Львів’ян запрошують на фестиваль молодіжних вертепів У суботу, 23 січня, у місті Лева відбудеться фестиваль молодіжних вертепів «Свято Коляди 2016». Цього року мешканці культурної столиці зможуть не лише взяти участь у різдвяних забавах та подивитися парад вертепів, а й підтримати бійців АТО. Про це повідомила заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА Марія Вагіла.
  • «Океан Ельзи» дасть концерт у Львові. Стартував продаж квитків «Океан Ельзи» дасть концерт у Львові. Стартував продаж квитків «Океан Ельзи» підготував для своїх улюбленців подарунок і вже 11 червня заспіває на «Арені Львів». Про це ОЕ повідомляють на своїй сторінці у Facebook.
  • До річниці смерті Кузьми група "Скрябін" дасть концерт у Львові До річниці смерті Кузьми група "Скрябін" дасть концерт у Львові До річниці трагічної загибелі лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка, у Львові відбудеться концерт його пам'яті "Рік самотності".
  • Як студенти зі Львова у посольстві Америки колядували. Відео Як студенти зі Львова у посольстві Америки колядували. Відео Під час новорічних та різдвяних свят до Посольства США, що у Києві, завітали колядники з Українського Католицького Університету, щоб заспівати колядки та щедрівки.
  • Конкурс льодових скульптур у Львові. Де подивитися? Конкурс льодових скульптур у Львові. Де подивитися? 18 – 19 січня з 14:00 год. традиційно напередодні закінчення Різдвяних свят на території Різдвяного ярмарку у Львові пройде конкурс льодових скульптур. Майстри виготовлятимуть мистецькі шедеври із льоду на ярмарковій площі біля міської ялинки.
  • «Незламна» позмагається за кінонагороду із «Грою престолів» «Незламна» позмагається за кінонагороду із «Грою престолів» Біографічна драма «Незламна» увійшла в короткий список премії VES Awards (спецнагорода Товариства фахівців з візуальних ефектів) в номінації «Видатні візуальні спецефекти в фотореалістичному епізоді».
  • Як Брія Блессінг дарувала львів’янам «Світло». Фото Як Брія Блессінг дарувала львів’янам «Світло». Фото Українська співачка американського походження Брія Блессінг 14 січня виступила у Львові з концертом «Світло». Захід став частково благодійним, завдяки діаспорі в Америці і Данії 70 квитків отримали бійці, сім’ї загиблих, а також люди з особливими потребами. Tvoemisto.tv пропонує переглянути, як це було.
  • Куди піти у Львові на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти у Львові на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 16 та 17 січня, у Львові відбуватиметься низка цікавих подій: різдвяні фестивалі, інтерактивні читання, вистави про кохання та розчарування, а також зустріч з полярником, який тричі побував на Антарктиді. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
  • Фільм тижня у Львові: «У серці моря» Фільм тижня у Львові: «У серці моря» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американську пригодницьку драму, що заснована на реальних подіях.
  • Оголошені номінанти на Оскар-2015: в переліку фільм про Майдан Оголошені номінанти на Оскар-2015: в переліку фільм про Майдан Фільм ізраїльського режисера Євгена Афінеєвського і студії Netflix «Зима у вогні: Боротьба України за волю» про події на Євромайдані 2013-2014 років став номінантом на «Оскар»
  • У Львові покажуть унікальний документальний фільм про Чорнобиль У Львові покажуть унікальний документальний фільм про Чорнобиль 22 січня о у Львові відбудеться допрем'єрний показ політичного детектива «Російський дятел». Фільм представлятимуть режисер Чед Ґрасіа та продюсерка Марина Орєхова. З 28 січня стрічка виходить у прокат.
  • Топ-5 унікальних виконань українського «Щедрика». Відео Топ-5 унікальних виконань українського «Щедрика». Відео Однією з найвідоміших не тільки в Україні, а й у цілому світі мелодією є «Щедрик» Миколи Леонтовича. Пропонуємо 5 унікальних переспів цієї щедрівки з нагоди свята Меланки та Старого нового року.
  • Щедрий вечір і Старий Новий Рік у Львові. Куди піти? Щедрий вечір і Старий Новий Рік у Львові. Куди піти? Сьогодні ввечері, 13 січня, львів’яни відзначатимуть Щедрий вечір, а завтра – Старий Новий Рік або ж Свято Василя. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних тематичних подій, які допоможуть провести святкові дні цікаво.
  • Які фільми доступні в українському кінотеатрі Netflix та скільки коштує їх перегляд Які фільми доступні в українському кінотеатрі Netflix та скільки коштує їх перегляд Минулого тижня в Україну прийшов онлайн-кінотеатр Netflix, але кількість доступних фільмів для українських користувачів поки що значно поступається американським користувачам.
  • В Голлівуді планують екранізувати книгу про українських кіборгів В Голлівуді планують екранізувати книгу про українських кіборгів Одна з компаній Голлівуду запропонувала автору бестселеру «Аеропорт» Сергію Лойко екранізувати його книгу. Про це повідомили у правозахисній організації, заснованій українською діаспорою в США «Razom for Ukraine».
  • Де у Львові послухати унікальних колядок: чотири події Де у Львові послухати унікальних колядок: чотири події У Львові триває період різдвяних віншувань та колядування. Tvoemisto.tv зібрало чотири події, які дозволять послухати та поспівати унікальних різдвяних пісень із різних регіонів України.
  • Львів’ян запрошують на міжнародний різдвяний фестиваль. Програма Львів’ян запрошують на міжнародний різдвяний фестиваль. Програма 13 та 14 січня на Львівському Ярмарку проведуть Міжнародний різдвяний фестиваль. Для гостей дійства колядуватимуть колективи з Польщі, Чехії, Литви та українські етно-гурти. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Вранішня кава з львівським полярником. Як потрапити? Вранішня кава з львівським полярником. Як потрапити? В неділю, 17 січня, в залі з роялем арт-кав'ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2-й поверх «Дзиґи») відбудеться відкрита зустріч з Ігорем Диким — людиною, котра тричі побувала в Антарктиді. Захід ініційовано львівською молодіжною організацією «Фундація регіональних ініціатив». Початок — о 10:00.
  • Фільм тижня у Львові: «Легенда Г’ю Гласса» Фільм тижня у Львові: «Легенда Г’ю Гласса» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду пригодницьку драму «Легенда Г’ю Гласса».
  • Як виглядає різдвяний Львів з висоти пташиного польоту. Відео Як виглядає різдвяний Львів з висоти пташиного польоту. Відео У мережі оприлюднили відео на якому видно нічний з висоти пташиного польоту Львів у період святкування новорічно-різдвяних свят.
  • Етногурт зі Львова зіграв гуцульську колядку в стилі cupsong. Два відео Етногурт зі Львова зіграв гуцульську колядку в стилі cupsong. Два відео Дівчата і хлопці з львівського етногурту зіграли колядку на різнокольорових стаканах. Зокрема, гурт пропонує навчитись грати колядку разом з ними і подає інструкцію як правильно це зробити.
  • Як «звучать» традиційні українські колядки та щедрівки мовою жестів. Два відео Як «звучать» традиційні українські колядки та щедрівки мовою жестів. Два відео В інтернет-мережі опублікували відео з виконанням колядки «Ой, радуйся, земле» та щедрівки «Щедрик, щедрик, щедрівочка» мовою жестів.
  • Пам’ятаймо своє: стародавні колядки часів УПА. Відео, аудіо Пам’ятаймо своє: стародавні колядки часів УПА. Відео, аудіо Навіть у важкі часи для народу, українці не забували власних традицій. Більше того, плекали старі й створювали нові. Так, за часів УПА з’явилась повстанська колядка. Співали їх вояки від Буковини й Гуцульщини до Лемківщини.
  • Львів’янин, який зараз в АТО, придумав патріотичне віншування. Текст Львів’янин, який зараз в АТО, придумав патріотичне віншування. Текст Актор та режисер Роман Кривдик, який зараз перебуває на передовій під Донецьком, придумав текст патріотичного віншування для військових та опублікував його на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
  • Нові патрульні привітали львів Нові патрульні привітали львів'ян, заспівавши колядку. Відео Львівські патрульні записали відео зі своїм виконанням колядки "Добрий вечір тобі, пане господарю". Відеоролик розмістили на офіційній facebook-сторінці "Патрульна поліція Львова", додавши допис: "Із Різдвом!"
  • Львів’ян кличуть святкувати Різдво у Шевченківському гаю. Програма Львів’ян кличуть святкувати Різдво у Шевченківському гаю. Програма 7-9 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують проект «Різдво в гаю» – місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Традиційно відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Російська попса та концерт за участі Тараса Петриненка. Що трапилось у Львові? Російська попса та концерт за участі Тараса Петриненка. Що трапилось у Львові? У суботу, 2 січня, під час концерту співака Тараса Петриненка та інших артистів обурені львів’яни покинули зал філармонії. Про це на своїй facebook-сторінці написав львівський журналіст Остап Дроздов. Як пояснив журналіст, причиною цього стало виконання російськомовних пісень та затримка виходу Тараса Петриненка на сцену. Tvoemisto.tv спробувало розібратися, що насправді сталося минулої суботи у Львівській філармонії.
  • Львів Львів'янам презентують світлини українських та польських «давніх часів» 5 січня о 16:00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться презентація виставки унікальних фотографій у рамках українсько-польського проекту «Альбом з давніх часів». Львів'яни та гості міста зможуть оглянути найвідоміші пам'ятки міста Лева та міст Польщі на світлинах, зроблених дітками загиблих і поранених учасників АТО та Майдану і їх ровесників із сусідньої країни.
  • Львівські музеї запрошують дітлахів на різдвяні екскурсії та майстер-класи Львівські музеї запрошують дітлахів на різдвяні екскурсії та майстер-класи У період зимових канікул Львівські музеї підготували для дітей цікаву програму: тематичні творчі ігри, екскурсії, інтерактивні проекти, майстер-класи із виготовлення ялинкових прикрас та вітальних листівок.
  • Львів’ян запрошують на Різдвяний волонтерський вечір Львів’ян запрошують на Різдвяний волонтерський вечір 9 січня у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбудеться Різдвяний волонтерський вечір, зібрані з якого кошти підуть на потреби бійців на передовій
  • Фільм тижня у Львові: «Тепер я буду любити тебе» Фільм тижня у Львові: «Тепер я буду любити тебе» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду українсько-грузинську комедію про Різдвяні Дива.
  • Львів мистецький: найцікавіші культурні події минулого року Львів мистецький: найцікавіші культурні події минулого року Рік що минає, став доволі яскравим для Львова із позиції культурних та мистецьких заходів. Звичайно, на їх тематиці позначилась і напружена ситуація на Сході України. Проте Львів активно долучався до перегляду прем’єр українського кіно, одним із перших слухав альбоми улюблених виконавців та проводив тематичні фестивалі. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як це було.
  • Як виглядав засніжений Львів 100 років тому? Фото Як виглядав засніжений Львів 100 років тому? Фото Новий рік настав, а сніг так і не випав? Це ще не привід засмучуватись. Сто років тому про снігоприбиральну техніку ніхто навіть уявлення нема, тож снігові замети сягали двох, а то й вище метрів у висоту, тож сніг прибирали вручну – лопатами, згодом цю функцію виконували трамваї. Пропонуємо переглянути старі фотографії засніженого Львова.
  • ТОП-5 настроєвих альбомів на Різдвяні свята ТОП-5 настроєвих альбомів на Різдвяні свята Інтернет-радіостанція «Різдвяне радіо» вже сьомий рік поспіль радує слухачів своїми ефірами із присмаком Різдва. Засновник «Різдвяного» Роман Заяць розповів Tvoemisto.tv про музичні альбоми, які створюють саме той настрій.
  • У Львові формують календар культурних заходів на 2016 рік. Як податися? У Львові формують календар культурних заходів на 2016 рік. Як податися? В управлінні культури Львівської міської ради триває період подання заявок на внесення проектів до Календарного плану загальноміських заходів, – повідомили у прес-службі ЛМР.
  • Львів’ян запрошують на виставку Різдвяних шопок Львів’ян запрошують на виставку Різдвяних шопок Учора, 29 грудня, у Львівському палаці мистецтв розпочала свою роботу виставка «Різдвяна Львівщина». Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська.
  • На львівських будинках з На львівських будинках з'являться «Вірші з Війни» У Львові триває арт-проект під назвою «Вірші з Війни», автором якого є громадський діяч, журналіст, боєць ЗСУ Андрій Мочурад. Спільно із учасниками з молодіжного об’єднання «Граніт» таким чином художник-аматор намагається вшанувати пам'ять загиблих побратимів, а також привернути увагу містян до подій на Сході України. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • У мережі з’явився раритетний запис українського «Щедрика» У мережі з’явився раритетний запис українського «Щедрика» У мережу виклали перший запис «Щедрика», написаної композитором Миколою Леонтовичем в 1901 році. Запис зроблено в Нью-Йорку в 1922 році у виконанні Українського національного хору під керівництвом Олександра Кошиця.
  • Львів’ян запрошують на унікальну виставку корон Львів’ян запрошують на унікальну виставку корон У Львові благодійний фонд імені Б.Г. Возницького та Львівський історичний музей представляють унікальну виставку «Корони світу», де серед експонатів - вінці, корони, головні убори духовних та світських лідерів різних країн світу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!