22 людини з підозрою на COVID-19 у Львові та міністр економіки зі Стрия. Головне за ніч і минулу добу

5103 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Коронавірус в Україні. У Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували ще шестеро людей із підозрою на коронавірус (загалом їх зараз 22). Стан усіх хворих – стабільний, у однієї людини пневмонія. В. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько каже, що тривають обстеження, аналізи на COVID-19 відправлять у Київ.

За його словами, реанімаційні палати готові до госпіталізації пацієнтів. А інфекційна лікарня працює в посиленому режимі. Чи справді це так?

Читайте також: Усі бригади швидкої на Львівщині будуть виїжджати на підозру коронавірусу

До редакції Tvoemisto.tv звернулась жінка, яка перебуває у цій лікарні. «Просто мене цікавить, чому всіх людей поселяють в одну маленьку палату, не знаючи, чим вони хворі», – каже вона і додає, що таким чином люди можуть заражати одне одного.

На це т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько відповів лише, що «пацієнти підлягають ізоляції та карантинному лікуванню за епідпоказами» і відмовився коментувати більше.

Станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних.

Зокрема, 10 у Чернівецькій області, по одному у Житомирській і Київській областях та два в самому Києві. Окрім семи випадків, що були станом на вечір 16 березня, учора підтвердилось 6 випадків захворювання у Чернівецькій області і один у Київській. 33-річна жінка з Буковини померла.

Що потрібно робити, щоб стримати розповсюдження коронавірусу у великих містах – читайте тут.

Міністр економіки зі Стрия. Учора на позачерговому засіданні Верховна Рада призначила Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Ігорю Петрашку 44 роки, він народився у Стрию. Його дядько по материнській лінії – колишній ректор Львівської політехніки Юрій Рудавський. Новий міністр економіки закінчив «Львівську політехніку» та отримав диплом МВА бізнес-школи при університеті Вандербільда (США).

Починав працювати консультантом у консорціумі компаній під егідою TACIS. Продовжив свою професійну діяльність в Enron і GlobalSpec (США). Далі – у московському, а потім у київському представництві Ernst & Young.

Очолював інвестиційно-банківське управління компанії «Тройка Діалог Україна» та був на різних посадах в АТ «Сбербанк Росії». У квітні 2013 року став заступником генерального директора агрохолдингу UkrLandFarming, який пов’язують з земельним олігархом Олегом Бахматюком.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Ще зранку після призначення журналісти відзначали, що декларації на сайті НАЗК не було. Станом на вечір вона з’явилась, але містила лише загальні дані про сім’ю та нерухомість.

Його друга половинка – Світлана Петрашко має громадянство Росії.

Що з гривнею? Щоб не нагнітати ситуацію – тільки факти. Нацбанк послабив офіційний курс гривні на 53 копійки, встановивши його на 18 березня на рівні 27,05 гривні за долар. Щоб втримати гривню учора на міжбанківському валютному ринку НБУ продав 300 мільйонів доларів. Загалом з часу, коли в Україні почалися валютні коливання, регулятор мусів витратити уже 1 млрд доларів, загалом валютні резерви Нацбанку складають – 25 мільярдів.

Інколи складається враження, що все валиться і не має нічого стабільного. Тримайтеся за рідних і близьких. Допомагайте їм! Присвятіть більше часу на свою самоосвіту (А може саме зараз слід подумати про нове помешкання – експерти прогнозують падіння цін). Це все обов'язково знадобиться і гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!