7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

1822 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 23 по 29 липня.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

City Life

На Залізничному вокзалі Львова та в цілому по місту вирішили встановити нові камери відеоспостереження. Tvoemisto.tv дізналося, куди звертатися, якщо після дощу у вас «попливла» вулиця. На Личаківській цього тижня минули громадські слухання про хід ремонту.

Тим часом у Львові майже зникли черги за закордонною біометрикою. А директорка «Форуму видавців» стала очільницею Інституту книги. У Львові вирішили запровадити пілотний проект зі збору будівельного сміття. У п’ятницю на Личаківському цвинтарі подорожчав вхід, а в неділю невідоми спробували вчинити там провокацію, за що один із них отримав штраф у 85 грн.

Транспорт

До Львова прибули перші трамваї з Берліна. Стало відомо, на яких львівських маршрутах першочергово запустять великогабаритні автобуси. 25 липня Tvoemisto.tv дізналося, коли перенесуть зупинку на Дорошенка. У місті вирішили оголосити конкурс на найкраще брендування громадського транспорту.

Ремонти та реставрації

У Львові розпочали реконструкцію стадіону «Україна», а на площі Теодора вирішили відремонтувати дитячий майданчик. На вулиці Рибній у Львові вирішили облаштувати громадський простір. Також цього тижня стало відомо, коли реконструюють один із міських парків. У Львові цього тижня розпочався ремонт в Органному залі.

Також Tvoemisto.tv дізналося, як зміниться вулиця Бандери відповідно до нового проекту. У Львові почали реставрувати стінопис на стіні храму Бернандирів. У Львові вирішили відновити джерела на Топольній вулиці. Також у центрі облаштували два подвір’я. Окрім того, цього тижня вирішили ремонтувати геріатричний пансіонат, а на Рясному – облаштувати сімейну амбулаторію. Тим часом ремонт Замарстинівської відклався ще на декілька місяців. Фонтан на вулиці Коперника зможуть відкрити вже наступного тижня.

Реформи, здоров’я, освіта і бізнес

Цього тижня стало відомо, що більшість львівських першокласників вивчатимуть англійську за британськими підручниками. МОЗ оновило перелік програми «Безпечні ліки», а в усіх школах Львова вирішили провести бездротовий інтернет. Львівські виші виявилися одними із найбільш популярних серед вступників.

Соціальні проекти та цікавинки

Львів’яни цього тижня перепливли Босфор, а на їх батьківщині, тим часом, вирішили створити банк крові для тварин з усього світу. Біля Львова цього тижня вирішили створити перший історико-культурний парк. В суботу містяни могли спостерігати місячне затемнення, а офіцери запасу складали присягу. В неділю Tvoemisto.tv підготувало 5 рецептів морозива на випадок спеки за вікном.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Пла по відлову «зайців». Як насправді працюють львівські контролери

У пошуках смаку: як їжа вплинула на людську еволюцію

Вдихни і співай. Як живе львівський ансамбль незрячих «Струмочок»

Озер багато не буває. Хто доглядає за львівськими водоймами

Точка зору: колонки

Про парк Палацу Потоцьких, пересаджені туї та LvovMozArt

Туї виконують нову потрібну функцію — закривають від огляду інженерні споруди, якими рясно всіяний парк.

Цінність життя. Чому українці на дорогах поводяться як жителі країн третього світу

Це було як у кіно – раптом в наш бік летять уламки автомобіля й сам автомобіль. Це триває 1-2 секунди, коли не встигаєш хоч якось відвернутися.

Не згоріти на роботі. Чому треба відпочивати і як це робити правильно

Ми крутимося, наче білки в колесі, і за клопотами забуваємо, що відпочивати потрібно, бо людський організм має накопичувальний ресурс.

Коли приміщення все, а пацієнт – ніхто

Підраховуючи ліжкомісця, міряючи гектари землі та квадратні метри в елітних районах, хтось замислювався, чи якісною буде медична послуга?

Спадок митрополита

Його життя стало прикладом віри, служіння та невтомної праці для розбудови церкви і суспільства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!