7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень

2831 0
Tvoemisto.tv пропонує дізнатися, чим жив Львів минулого тижня.

Sitylife

8 березня, до Львова повернулися мостиські прикордонники, які перебували на Сході з вересня. На головному львівському вокзалі їх зустрічали рідні, друзі й командири.  9 березня, у костелі святого Антонія сталася пожежа. Двоє людей госпіталізовані з отруєнням.  Також 9 березня, львів’яни обурювалися через неприємний запах, дим та білий попіл, який літав у повітрі. Причиною цьому стали селяни, які палили траву в приміських районах.

Іще минулого тижня виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до свого рішення від вересня 2011 року, що передбачає зміну кінцевих зупинок маршрутних автобусів №5А і 29 у Винниках.

 10 березня у Львові стартував конкурс «Найкраще селфі у трамваї», у якому можна виграти призи. Для того, щоб взяти участь у конкурсі, необхідно сфотографуватися у трамваї, завантажити фотографію у себе на сторінці з хештегом #ilovetramlviv, вподобати сторінку «Я люблю трамвай» та поширити допис про конкурс. Також 10 березня, понад тисяча львів'ян разом заспівали гімн України у його повній версії. Від 11 березня, пільговики у львівських маршрутках їздять безкоштовно тільки з 10:00 до 16:00. Таке обмеження міськрада погодила через кризу на паливно-енергетичному ринку.

 Після тривалої перерви львівський літературно-дискусійний клуб «Кабінет» відновив свою діяльність. Новим модератором став поет Віктор Неборак, а першим гостем – письменник Тарас Прохасько. 12 березня ці два, геть не старі, чоловіки говорили про старість. 13 березня, минув 40-ий день, коли не стало відомого композитора, улюбленця українців Андрія Кузьменка. Мешканці Львова збиратись на головній площі міста, біля пам’ятника Шевченкові, щоб вшанувати пам'ять загиблого.

Благодійність

Минулого тижня львів’яни збирали кошти 33-річному Павлу Шевчуку, який проживає у селі Сокільники Пустомитівського району Львівської області. З 10 до 14 серпня минулого року чоловік перебував у зоні АТО. Наразі постраждалий потребує коштів на операцію.

14 березня, біля пам'ятника Королю Данилу відбувся черговий черговий збір. Як повідомляють волонтери громадської ініціативи “Допоможи фронту”, збирали те, чого наші захисники зараз потребують: батарейки, цигарки, ліхтарі та шкарпетки.

Урбаністика

Минулого тижня мерія Львова затвердила рішення про порядок встановлення і технічного обслуговування домофонів на дверях під’їздів багатоповерхових житлових будинків.

Також на тижні, що минув вирішили які ще чотири внутрішні дворики в центрі міста впорядкують цього року. Іще львів’яни пригадували заклади, які працюють у Львові ще з минулого століття і що сьогодні знаходиться у колишніх дзвіницях, костелах та монастирях Львова.

Після 7-годинної дискусії прихильники пам'ятника Шептицькому та противники знищення скверу Св. Юра таки дійшли згоди. Обговорення проекту встановлення пам'ятника Андрею Шептицькому пройшло з ініціативи активістів руху «Врятуй сквер Святого Юра».

Львів'яни доволі часто сперечаються щодо новітньої архітектури міста: псує вона місто чи прикрашає. Щоб визначитися, яка новобудова, збудована останніми роками стала новітньою пам'яткою Львова – вирішили оголосити конкурс і минулого тижня вже навіть дізнались його результати.

Корисності

Минулого тижня львів’яни дізнавалися, чому важливо знати, яка вода тече з їхнього крана. Львів’янин Роман Кошовський у своєму блозі узагальнив поради про те, яку музику краще слухати на ніч, аби розслабитися, зняти стрес і зранку прокидатись більш бадьорим та енергійним.  Також ми з’ясували, куди звертатись учасникам АТО для зарахування на квартирний облік у Львівській міській раді. Виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про вдосконалення реєстрації домашніх котів і собак, а також утримання і поводження з тваринами у Львові. А tvoemisto.tv  дізналось чи можна змусити комерційну установу зробити пандус.

Спорт

У стрілецькому тирі Львівського державного медичного університету 11 березня вручили диплом найстарішого діючого тренера в Україні 95-річному тренеру зі стрільби із лука Михайлові Хусківадзе.

Легендарний український гросмейстер, львів’янин  Василь Іванчук посів перше місце на престижному міжнародному змаганні шахістів «Меморіал Володимира Петрова», що проходив днями в Юрмалі.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

У рубриці «(Не)пересічні львів’яни» минулого тижня Катерина Чубенко розказала, що відчуває людина, яка вперше перевтілюється у золотаву скульптуру. А виконавчий директор AlfaJazzFest Наталія Горбачевська розповіла Tvoemisto.tv про те, як зміниться формат фестивалю цього року та чи готові його організатори реагувати на критику й протести. Також своєю історією успіху поділися співзасновник першої «Альтернативної кави» у Львові Святослав Щур.

Минулого тижня Tvoemisto.tv дізналося, де можна забрати свої кошти, якщо купуючи квитки на львівський електротранспорт у спеціальних терміналах на зупинках, ви стикнклися із тим, що гроші автомат узяв, а от квитків – не видав. А голова Товариства "Зелений Хрест" Олександр Волошинський, який впродовж 20 років працює із неповносправними, розповів tvoemisto.tv, що саме слід змінити у Львові, щоб місто стало комфортним для усіх. Також минулого тижня ми запитали у львів’ян, як вони ставляться до часових обмежень проїзду у маршрутках для пільговиків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!