Новини
  •  Львів Львів'янам пропонують безкоштовне спілкування та Інтернет З 15 червня львів’яни та мешканці області з новим тарифом «Смартфон ZERO» більше не платитимуть за дзвінки в мережі МТС та безлімітний мобільний інтернет. Такий тариф ексклюзивно доступний тільки львів’янам, мешканцям області та туристам, які відвідують Львів.
  • У Львові вперше відкриють клас для  дітей з особливими потребами У Львові вперше відкриють клас для дітей з особливими потребами Вже у вересні цього року у Львові стартує пілотний проект – «Нові навчальні можливості для дітей з особливими потребами».
  • Три тези  про електронне майбутнє львівської міліції
Три тези про електронне майбутнє львівської міліції Про електронні послуги ДАІ, паспортних столів та міліції Tvoemisto.tv поспілкувалось із Романом Баховським, заступником начальника управління кадрового забезпечення ГУ МВС України у Львівській області. Пропонуємо вам 3 тези про електронне майбутнє львівської міліції.
  • Як у Львові печуть хліб Як у Львові печуть хліб Віднедавна на одному із виробничих підрозділів «Концерну Хлібпром», що на вул. Східній, 45, почали проводити екскурсії для школярів. Ми відвідали одну з таких, де діти робили ароматні, пухкі булочки, а ще подивились весь етап створення хлібних виробів на одному з найбільших підприємств українського ринку хліба. ®
  • У Львові визначили, хто будуватиме індустріальний парк У Львові визначили, хто будуватиме індустріальний парк Конкурсна комісія одноголосно визначила ТзОВ «СіТі Парк Львів», яка є філією голландської компанії «СТР», переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку «Рясне-2». За словами голови комісії, застережень щодо компанії немає, а всі документи оформлені правильно, відтак жодних підстав не визнавати її переможцем – немає.
  • Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру
Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру Борис Ґудзяк – президент Українського католицького університету, єпископ Паризької єпархії УГКЦ. До Львова вперше приїхав у 17 років. Зараз своїм домом називає Париж та радо повертається до Львова – міста, яке завдяки його праці змінилось назавжди. Про дискурс та прозорість УКУ, кагебістів у Львові, образ доброго львів'янина та пам'ятник Шептицькому - читайте у мультимедійному проекті tvoemisto.tv "Люди Твого міста".
  • Як переселенцям у Львові відкрити власний бізнес? Як переселенцям у Львові відкрити власний бізнес? У Львові стартував проект «Новий відлік» – бізнес-інкубатор для внутрішньо переміщених осіб. Це програма підтримки малого бізнесу та самозайнятості переселенців. У рамках проекту заплановано 8-тижневий бізнес-курс, конкурс бізнес-планів, фінансова допомога загальним бюджетом 1 млн грн, бізнес-супровід та групова консультативна програма, інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Фрік-кабаре Dakh Daughters у Львові. Фоторепортаж Фрік-кабаре Dakh Daughters у Львові. Фоторепортаж У понеділок, 15 червня, до Львова із гастролями завітав гурт фрік-кабаре Dakh Daughters. Цей нестримний і унікальний дівочий «бенд» настільки полюбився львівській публіці, що відвідав місто Лева уже втретє. Цього разу Dakh Daughters виступили із новлю концертною програмою «Упссс…». Tvoemisto.tv пропонує подивитись, як це було.
  • У Львові на Підзамче створять «Відкриту галерею»
У Львові на Підзамче створять «Відкриту галерею» У рамках соціокультурного проекту «Майстерня міста» нещодавно відбувся «Хакатон соціальних інновацій» – конкурс проектів щодо покращення якості життя в місті. В результаті рішення журі заходу, першість отримала команда мистецького об’єднання «КІСКІТ». Втілення їхньої ідеї «Відкритої галереї» фінансуватимуть безпосередньо із призового фонду хакатону.
  • Львівська міська рада шукає кадри. Перелік вимог Львівська міська рада шукає кадри. Перелік вимог Львівська міська рада оголошує конкурс на заміщення вакантних посад заступника начальника управління і начальника відділу сім'ї і молоді, управління молоді, сім'ї та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.
  • Путівник невідомими Карпатами. Де подивитись онлайн? Путівник невідомими Карпатами. Де подивитись онлайн? Команда активістів запустила першу он-лайн платформу «Karpaty.ua», яка поєднує путівник, базу визначних місць, календар подій та базу готелів.
  • Стрічка у Facebook формуватиметься інакше: що зміниться? Стрічка у Facebook формуватиметься інакше: що зміниться? Відтепер у Facebook відшуковуватимуть ті історії, на які користувачі витрачають набагато більше часу, аніж на більшість інших постів. Нововведення запроваджуватимуть в соціальну мережу упродовж кількох наступних тижнів.
  • Форма-невидимка рятуватиме життя військовим. Як долучитися? Форма-невидимка рятуватиме життя військовим. Як долучитися? Для військових розробили нову камуфляжну форму, яку не можна розгледіти за допомогою приладів нічного бачення. Над цією розробкою працювали десятки українських волонтерів.
  • Навчаємо дітей дрібної моторики: де завантажити розмальовку Навчаємо дітей дрібної моторики: де завантажити розмальовку Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам дітей молодшого віку нове творче завдання – розмальовку «Фрукти та ягоди», яка є першим кроком до розвитку письма, а також чудовим засобом дитячого самовираження.
  • Перший муніципальний велопрокат у Львові: яким він буде? Перший муніципальний велопрокат у Львові: яким він буде? У рамках Майстерні міста німецька компанія Nextbike презентувала тарифи та місця станцій муніципального велопрокату у Львові.
  • Негода у Львові повалила три дерева і стовп Негода у Львові повалила три дерева і стовп Як повідомили на «гарячій» лінії міста, учора після негоди було зафіксовано падіння стовпа на вул Варшавській – Пасічній. Також у місті через негоду впало 3 дерева.
  • Від сьогодні львів’янам відкриватимуть мистецький Донбас Від сьогодні львів’янам відкриватимуть мистецький Донбас Від 16 по 30 червня у Львові – культурний форум «Донкульт». Протягом двох тижнів львів’янам та гостям міста представлять 80 подій. Вистави, лекції, дискусії, виставки – у такий спосіб творці «Донкульту» розкажуть про те, чим жив Донбас протягом десятиліть.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського На перехресті вулиць Липинського та Замарстинівської сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Пам’ятник Шевченку у Львові відреставрують до Дня Незалежності Пам’ятник Шевченку у Львові відреставрують до Дня Незалежності Протягом двох днів на проспекті Свободи у Львові тривають роботи з відновлення монумента Тарасові Шевченку та території навколо нього.
  • На дорозі Львів–Мукачеве запроваджено реверсний рух На дорозі Львів–Мукачеве запроваджено реверсний рух Від сьогодні, 16 червня, на частині автодороги «Львів – Івано-Франківськ – Мукачеве» запроваджується реверсний рух. Окрім того, тут вводиться обмеження для руху транзитного та великогабаритного транспорту.
  • Коли у Львові з Коли у Львові з'являться нічні маршрутки? Управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради підготувало проект рішення виконкому про впровадження нічних маршрутів. Якщо на засіданні виконкому схвалять проект, то нічні маршрути у Львові з’являться вже з наступного тижня. Коштуватиме проїзд 8 гривень, а курсуватимуть авто кожні 40 хвилин
  • Українців хочуть карати за поширення в соцмережах даних про АТО Українців хочуть карати за поширення в соцмережах даних про АТО До Верховної Ради внесений законопроект, у якому пропонується встановити відповідальність громадян, які викладають в соціальні мережі важливу інформацію про місцезнаходження військових та техніки чи інших даних з АТО.
  • 3 варіанти нестандартного відпочинку на дачі 3 варіанти нестандартного відпочинку на дачі Відпочинок за містом можна зробити креативним за допомогою звичайних речей, які вас оточують. Ідей для їх нестандартного застосування безліч. Пропонуємо ознайомитись з трьома з них.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас із приготування макарунів Львів’ян запрошують на майстер-клас із приготування макарунів Шеф-кухар львівського готелю «Нобіліс» Василь Проньків спільно з Першими кулінарними курсами у Львові дасть майстер-клас із приготування макарунів для професійних кондитерів та аматорів. Кожен охочий зможе навчитись готувати вишуканий французький десерт в домашніх умовах. ®
  • У Львові відбудеться велопробіг за участі незрячих У Львові відбудеться велопробіг за участі незрячих 4 липня у Львові стартує Благодійний велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» за участі незрячих людей, який триватиме до 5 серпня. Упродовж місяця зрячі та незрячі велосипедисти разом подолають понад 2000 кілометрів на велосипедах-тандемах.
  • 5 тез Яніки Мерило про перспективи е-врядування у Львові
5 тез Яніки Мерило про перспективи е-врядування у Львові Сьогодні, 15 червня, Tvoemisto.tv поспілкувалось із Янікою Мерило, заступником директора департаменту розвитку, начальником управління міжвідомчої координації. Розмовляли на тему переваг е-врядування. Пропонуємо вам 5 тез про особливості його запровадження у Львові.
  • Як отримати фінансування для масового заходу у Львові? Як отримати фінансування для масового заходу у Львові? Управління соціального захисту Львівської міської ради формує проект календарного плану заходів управління на 2016 рік і приймає до розгляду пропозиції від неурядових організацій, які працюють в соціальній сфері Львова та бажають долучитись до проведення дійств у наступному році.
  • У Львові через зливу руйнується давній будинок. Фото У Львові через зливу руйнується давній будинок. Фото За інформацією Галицької районної адміністрації, сьогодні, 15 червня, внаслідок зливи з житлового будинку №11 на вулиці Богдана Хмельницького впали елементи фасаду. Постраждалих немає.
  • Створення дитячого простору у Парку культури. Як долучитись? Створення дитячого простору у Парку культури. Як долучитись? У суботу, 20 червня, Львові на площі святого Теодора планують провести воркшоп стосовно створення простору європейського рівня для сімейного відпочинку у Парку Культури. Львів’ян запрошують до обговорення та висунення власних ідей.
  • Скільки коштуватимуть авіаквитки на перші рейси до Львова від Atlasjet Скільки коштуватимуть авіаквитки на перші рейси до Львова від Atlasjet Авіакомпанія «Atlasjet Україна» запустила продаж квитків на свої перші рейси Київ-Львів. Придбати право на переліт новою українською лоукост-авіакомпанією поки що можна лише на сайті авіаперевізника.
  • Природознавчий музей запрошує львів’ян на безкоштовні екскурсії
Природознавчий музей запрошує львів’ян на безкоштовні екскурсії У неділю та понеділок, 21-22 червня, Державний природознавчий музей НАН України відзначатиме 190 років від дня народження графа Володимира Дідушицького – засновника музею, зоолога, етнографа і археолога та члена-кореспондента Академії наук у Кракові. З цієї нагоди для львів’ян проведуть безкоштовні екскурсії та концерт.
  • Для військових лікарів в Україні видали підручник Для військових лікарів в Україні видали підручник Підручник «Невідкладна військова хірургія», виданий коштом діаспори, презентувала Американсько-українська медична фундація. Нині книгу безплатно роздають лікарям у зоні АТО.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 16 червня, у двох районах Львова кілька вулиць залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Львів’ян запрошують на сучасне оперне прочитання Шекспіра
Львів’ян запрошують на сучасне оперне прочитання Шекспіра У середу, 17 червня, о 19:00 годині на сцені Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться львівська прем’єра опери «КОРІОЛАН» у постановці Влада Троїцького. Показ вистави, яка кілька місяців тому наробила галасу у Києві, проходитиме у рамках Культурного форуму «ДОНКУЛЬТ».
  • У Львові з У Львові з'явився онлайн-кабінет для мешканців: як це працює Сьогодні, 15 червня, Львівська міська рада презентує інтернет-портал «Особистий кабінет мешканця», який надаватиме онлайн-доступ до адміністративних послуг та електронних сервісів. Напередодні Tvoemisto.tv поспілкувалося з одним із ініціаторів проекту – Тимофієм Александронцем – та разом із ним протестувало бета-версію сервісу.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Коперника Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Коперника У зв'язку із ДТП на вулиці Коперника утворився значний затор аж до початку вулиці Степана Бандери. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Львів’ян попереджають про сильну зливу в другій половині доби Львів’ян попереджають про сильну зливу в другій половині доби За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, сьогодні, 15 червня, буде гроза. Вранці та вдень під час грози шквал 17-22 м/с, град. В другій половині доби сильна злива.
  • Зі Львова у Маріуполь передали 23-метровий вишитий рушник Зі Львова у Маріуполь передали 23-метровий вишитий рушник Від імені курсантів та студентів Львівського державного університету внутрішніх справ ректор вишу генерал-майор міліції Валерій Середа передав 23-метровий вишитий рушник міському голові Маріуполя Юрію Хотлубею, як символ дружби та єдності, підтримки, добра, надії, добробуту й процвітання.
  • (Не)пересічні львів’яни. Бургомістр пан Орест (Не)пересічні львів’яни. Бургомістр пан Орест Львів’янин у третьому коліні, майстер сантехніки, хореограф, випускник Львівської Політехніки, а тепер – концептуаліст. Кожного дня Пан Орест перевтілюється у львівського бургомістра Бартоломея Зіморовича і зустрічає гостей в одному із закладів міста. Він розповідає, чому йому немає конкуренції у Львові та чому львів’яни не цінують власної історії.
  • У Львові зник чоловік: містян просять про допомогу У Львові зник чоловік: містян просять про допомогу Учора, 14 червня, у Львові вийшов з дому і не повернувся Лакомський Артем Вікторович. Чоловік поїхав на Голосківський цвинтар і до тепер не повернувся.
  • Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Від 11 червня вулицю Богданівську у Львові перекрили через ремонтні роботи. Закінчити влаштування верхнього шару асфальту планували до 13 червня, але наразі вулиця і досі перекрита. Tvoemisto.tv запитало у виконуючого обов’язки начальника управління капітального будівництва ЛМР Володимира Кметика із чим пов’язане перетермінування робіт і коли вулицю відкриють для проїзду.
  • На Tvoemisto.tv відбудеться розмова про е-врядування у Львові. Оновлено На Tvoemisto.tv відбудеться розмова про е-врядування у Львові. Оновлено Сьогодні, 15 червня, відбудеться ефір на tvoemisto.tv, гостями якого будуть ініціатори запровадження електронного врядування у Львові. Відеозапис розмови шукайте за годину на нашому сайті.
  • Уряд спростить процедуру отримання субсидій Уряд спростить процедуру отримання субсидій Для отримання субсидій не потрібно буде вказувати розмір доходів.
  • Львів Львів'ян закликають не давати гроші підозрілим волонтерам Львівські активісти передали в міськраду 3200 наліпок для транспорту, які попереджають про шахраїв та псевдо-волонтерів у маршрутках. Наліпки мають бути розклеєні у міському транспорті.
  • У яких районах Львова найчастіше крадуть авто? У яких районах Львова найчастіше крадуть авто? Правоохоронці Львівщини з початку року знайшли 56 викрадених транспортних засобів. Пропонуємо вам перелік районів міста, де найчастіше "працюють" зловмисники, а також - поради, як вберегти своє авто від них.
  • Львів прощається з волонтером «Варти1»: можливе перекриття руху Львів прощається з волонтером «Варти1»: можливе перекриття руху Сьогодні, 15 червня, львів’яни прощатимуться із Володимиром Боднаром, волонтером «Варти 1», який загинув 17 травня на Луганщині. Ховатимуть Героя на Личаківському кладовищі.
  • Українським школярам обіцяють безкоштовні підручники Українським школярам обіцяють безкоштовні підручники Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді збільшити бюджетні витрати на друк підручників з метою забезпечення ними усіх школярів.
  • ТОП-10 найкорисніших смаколиків ТОП-10 найкорисніших смаколиків Кожен із нас любить поласувати чимось смачненьким. Варто знати, що чимало солодощів мають не лише чудовий смак, а й позитивно впливають на наше здоров'я та самопочуття. Пропонуємо вам підбірку смачних корисностей.
  • Завтра у Львові прощатимуться із волонтером «Варти 1» Завтра у Львові прощатимуться із волонтером «Варти 1» Завтра, 15 червня, львів’яни прощатимуться із Володимиром Боднаром, волонтером «Варти 1», який загинув 17 травня на Луганщині. Ховатимуть Героя на Личаківському кладовищі.
  • ТНМК зняв кліп про нового українського супергероя ТНМК зняв кліп про нового українського супергероя Український гурт ТНМК презентував новий кліп про українського супергероя – Василя Гупала. Відеоробота, над якою працювали 9 місяців, має цікавий сюжет та нагадує казку.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 8-14 червня.
  • Львів’ян кличуть на благодійний ярмарок книжок Львів’ян кличуть на благодійний ярмарок книжок Сьогодні, 14 червня, мешканців міста запрошують відвідати благодійний книжковий ярмарок. Зібрані кошти передадуть львівським студентам, які нині перебувають у зоні АТО.
  • Сьогодні День донора. 7 фактів про справу, що рятує життя Сьогодні День донора. 7 фактів про справу, що рятує життя Всесвітній день донора крові – нове свято, яке відзначає багато країн. Воно було засноване під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я в Женеві. Відзначають цей день 14 червня. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про багатолітню традицію пожертви, яка врятувала і продовжує рятувати мільйони життів.
  • На сайті Alfa Jazz Fest з’явилася оновлена програма фестивалю На сайті Alfa Jazz Fest з’явилася оновлена програма фестивалю Організатори Alfa Jazz Fest оприлюднили оновлену програму виступів учасників фестивалю, котрий проходитиме 25-29 червня у різних локаціях міста.
  • Музичні вподобання бідних і багатих. У чому різниця? Музичні вподобання бідних і багатих. У чому різниця? Дослідники виявили цікаву закономірність: соціальний статус людей визначає їхні смаки у музиці.
  • Перший каталог українських документалок. Де завантажити Перший каталог українських документалок. Де завантажити З’явився перший Каталог українського документального кіно, до складу якого увійшли фільми 2013-2015 років. Наразі каталог виданий обмеженим накладом, проте інформує про найкращі новинки українського документального кіно останніх років.
  • Як львів’яни зустрічали десантників «вісімдесятки». Фото Як львів’яни зустрічали десантників «вісімдесятки». Фото Небайдужі мешканці міста, родичі, друзі та близькі зустрічали львівських захисників, які пробули в зоні АТО кілька місяців. Пропонуємо вам фоторепортаж зустрічі, у якому зафіксовані найщиріші емоції.
  • У Львові частуватимуть містян та збиратимуть допомогу армії У Львові частуватимуть містян та збиратимуть допомогу армії Сьогодні, 13 червня, ініціатива «Допоможи фронту» разом із «Львівським кульїнарник клюбом» запрошують мешканців міста на гостину із метою зібрання коштів та речей для військових в зоні АТО.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними,13-14 червня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: фестиваль автівок у ретро-стилі, виставка раритетних роверів, різнопланові заходи для містян, які мають чотирилапих улюбленців, а також кілька концертів для поціновувачів музики.
  • Львів’яни створять майданчик для вигулу собак. Як долучитися Львів’яни створять майданчик для вигулу собак. Як долучитися Сьогодні, 13 червня, львів’ян закликають спільними зусиллями прибрати місце, де вже цієї осені майданчик для вигулу собак.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!