Новини
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Личаківській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Личаківській На вулиці Личаківській сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Вулиця Шухевича у Львові від сьогодні – на ремонті. Схема руху Вулиця Шухевича у Львові від сьогодні – на ремонті. Схема руху Сьогодні, 19 червня, розпочинається капітальний ремонт вулиці Шухевича.
  • Сьогодні стартує шоста хвиля мобілізації Сьогодні стартує шоста хвиля мобілізації Сьогодні, 19 червня, розпочинається чергова, шоста, хвиля мобілізації. Триватиме вона до середини вересня. Наразі військкомати лише збиратимуть дані та формуватимуть команди.
  • Чому, коли і на скільки в Україні подорожчає алкоголь Чому, коли і на скільки в Україні подорожчає алкоголь Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення у два етапи мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої на 25-40%.
  • Як швидко вивчити англійську. 7 інтернет-ресурсів для спілкування Як швидко вивчити англійську. 7 інтернет-ресурсів для спілкування Для тих, хто любить самоосвіту та не має можливості платити за курси з професійними викладачами, у нагоді стануть інтернет-майданчики для спілкування. Tvoemisto.tv пропонує добірку онлайн-мереж та порталів, де можна спілкуватися з мільйонами людей зі всього світу різними мовами.
  • Львів’ян запрошують у паперове містечко Львів’ян запрошують у паперове містечко 22 червня об 11.00 год вперше у Львові у дитячій бібліотеці № 19 (вул. Симоненка, 10) – у Центрі розвитку та дозвілля «Під спільним дахом» — відбудеться відкриття виставки об’ємних моделей з паперу Петра Щомака.
  • Вже за три дні у Львові – концерт пам’яті Кузьми. Перелік виконавців Вже за три дні у Львові – концерт пам’яті Кузьми. Перелік виконавців Триб’ют-концерт пам’яті Скрябіна, у якому пісні з репертуару «Скрябіна» зазвучать по-новому у кавер-версіях 13 культових українських гуртів і співаків, відбудеться у Львові вже цієї неділі, 21 червня. Пропонуємо вам перелік виконавців, які виступлять на «Арені Львів».
  • Львівський футболіст – найкращий воротар Чемпіонату Світу Львівський футболіст – найкращий воротар Чемпіонату Світу 30 команд з усього світу приїхали до столиці Польщі, щоб поборотися за Кубок Чемпіонату світу з футболу серед шкіл-інтернатів «Надія на Мундіаль». Україну представляла команда Львівської школи-інтернату №2.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 19 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У Львові на Сихові встановлять нові лавки У Львові на Сихові встановлять нові лавки Про це розповіли учасники урбаністичної ініціативи «Група 109» під час своєї презентації на «Майстерні міста». Вже до кінця червня у сквері з’явиться три нових модулі.
  • На купюрах американських доларів може з На купюрах американських доларів може з'явитися жінка Як оголосило міністерство фінансів у четвер, героїню ще не обрано. Але швидше за все, обрана жінка уособлюватиме символ демократії та з'явиться на банкноті номіналом 10 доларів. Вона замінить Олександра Гамільтона та надійде в обіг у 2020-ому році.
  • У Львові на Вірменській провалилась бруківка. Фото У Львові на Вірменській провалилась бруківка. Фото У Львові в центрі міста на вулиці Вірменській, 2, утворилось провалля. Про це повідомляє «Varta1».
  • Відеоконкурс присвячений Шептицькому. Як взяти участь? Відеоконкурс присвячений Шептицькому. Як взяти участь? У суботу, 20 червня, стартує Всеукраїнський конкурс коротких відео «Меценат», що присвячений діяльності найбільшого українського мецената митрополита Андрея Шептицького. Протягом трьох місяців – до 20 вересня – кожен може надіслати свої ролики про меценатство, щоб отримати можливість здобути гран-прі конкурсу і отримати п’ять тисяч гривень.
  • У Львові лікарі проведуть забіг. Як долучитись? У Львові лікарі проведуть забіг. Як долучитись? У суботу, 20 червня, більше двох сотень лікарів візьме участь у «Забігу здоров'я». Протяжність маршруту – 3 кілометри. До участі запрошуються також і львів'яни.
  • Львів’ян запрошують на сімейний відпочинок на Дністрі Львів’ян запрошують на сімейний відпочинок на Дністрі Турклуб «Манівці» запрошує львів’ян приєднатися до сімейного відпочинку на Дністрі 27 та 28 червня. На ці вихідні вже запланована насичена програма як для тих, хто хоче здійснити сплав, так і для тих, хто хоче просто відпочити на природі.
  • На Tvoemisto.tv стартував розіграш квитків на концерт пам’яті  Скрябіна На Tvoemisto.tv стартував розіграш квитків на концерт пам’яті Скрябіна Від сьогодні на Tvoemisto.tv розпочався розіграш двох квитків на концерт-триб’ют пам’яті Андрія Кузьменка, що відбудеться вже цієї неділі, 21 червня, на «Арені Львів». Отримати перепустку на унікальний концерт може кожен, поширивши допис у Фейсбуку і залишивши у коментарях улюблену цитату співака.
  • Літній День «Велосипедом на роботу» у Львові. Як це було? Літній День «Велосипедом на роботу» у Львові. Як це було? Сьогодні, 18 червня, в рамках Європейського тижня сталої енергетики, у Львові відбувся літній День «Велосипедом на роботу». Це вже третій велосипедний день у нашому місті: львів’яни вже їздили «Велосипедом на роботу» взимку та навесні.
  • На Alfa Jazz Fest відбудуться 4 додаткових концерти. Програма На Alfa Jazz Fest відбудуться 4 додаткових концерти. Програма На міських сценах Alfa Jazz Fest у рамках додаткової програми виступлять львівські музиканти, а також кияни, які представлять проект, тісно пов'язаний зі Львовом. До 22-х вже анонсованих концертів на трьох сценах додадуться по два виступи на сцені Ринок та сцені Потоцьких.
  • У Львові обрали першу красуню. Фото У Львові обрали першу красуню. Фото Нещодавно у Львівському оперному театрі пройшов фінал конкурсу «Міс Львів-2015». Подолавши усі відбори до завершальної частини шоу потрапило 14 учасниць.
  • «Плем «Плем'я» назвали найпотужнішою стрічкою року в США Американські кінокритики назвали український фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького найпотужнішою за впливом на глядачів стрічкою 2015 року.
  • Освітяни йтимуть на пенсію раніше Освітяни йтимуть на пенсію раніше У парламенті зареєстровано законопроект, який передбачає встановлення граничного віку перебування на посадах керівників, науково-педагогічних та педагогічних працівників вищих навчальних закладів.
  • У Львові із 15 автівок викрали дзеркала. Фотофакт У Львові із 15 автівок викрали дзеркала. Фотофакт Сьогодні вночі, із 17 на 18 червня, масово покрали дзеркала з машин, припаркованих на вулиці Снопківській у Львові.
  • У Львові субсидії оформлюють із запізненням: що робити мешканцям? У Львові субсидії оформлюють із запізненням: що робити мешканцям? Зважаючи на велику кількість звернень, управління соціального захисту роз’яснює порядок реалізації права громадян міста Львова на отримання субсидії.
  • Розпочався ремонт дороги Львів – Мукачеве. Фото Розпочався ремонт дороги Львів – Мукачеве. Фото Дорога Львів – Мукачеве, яку розпочали ремонтувати, отримає підсилену основу та асфальтобетонне покриття.
  • Коли відремонтують водогін на вулиці Воробкевича у Львові Коли відремонтують водогін на вулиці Воробкевича у Львові Ремонтні роботи на вулиці Воробкевича, де перекладають 130 метрів трубопроводу, завершаться до кінця тижня. Також невдовзі змінять 140 метрів водопроводу на проспекті Червоної Калини.
  • Понад 700 львів’ян хочуть тестувати онлайн-портал міста Понад 700 львів’ян хочуть тестувати онлайн-портал міста 15 червня Львівська міська рада презентувала інтернет-портал «Особистий кабінет мешканця», який надаватиме онлайн-доступ до адміністративних послуг та електронних сервісів. Нині серед львів’ян виявилося чимало охочих допомогти у тестуванні цієї розробки.
  • Від завтра у Львові курсуватиме VIP-транспорт Від завтра у Львові курсуватиме VIP-транспорт Від п’ятниці, 19 червня, у Львові працюватиме новий вид транспорту. Мікроавтобуси курсуватимуть між Сиховом і центром міста. Перевізники обіцяють пасажирам комфортну поїздку за 15 гривень. Цей експеримент триватиме 3 місяці.
  • Вулиця Богданівська у Львові вже доступна для руху Вулиця Богданівська у Львові вже доступна для руху Сьогодні, 18 червня, вулицю Богданівську відкрили після ремонтних робіт.
  • На Львівщині збудують сміттєпереробний завод На Львівщині збудують сміттєпереробний завод Німці хочуть збудувати сміттєпереробний завод у Дрогобичі на Львівщині. Побутові відходи будуть повністю перероблятися на новому підприємстві за добу, а вироблені в результаті такої переробки брикети можуть експортуватися у Румунію.
  • Від сьогодні Янукович офіційно не президент Від сьогодні Янукович офіційно не президент Учора, 17 червня, оприлюднено закон про позбавлення Януковича звання президента. Закон набирає чинності від сьогодні.
  • Три речі, які забезпечать вдалий пікнік Три речі, які забезпечать вдалий пікнік На вихідні сотні людей виїжджають на природу, аби відпочити від міської метушні та поласувати стравами, приготованими на мангалі.Щоб відпочинок був вдалим та приніс користь – варто подбати про нього заздалегідь. Пропонуємо вам перелік речей, які допоможуть уникнути незручностей на природі.
  • Завтра львів’ян запрошують на перегляд фільму про велосипеди Завтра львів’ян запрошують на перегляд фільму про велосипеди Завтра, 18 червня, у Львові на площі Святого Теодора відбудеться показ фільму-століття «Вело проти авто». Фільм транслюватиметься в оригіналі з українськими субтитрами.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 18 червня, у трьох районах Львова декілька вулиць залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • 5 тез Владики Венедикта про те, як не втратити себе 5 тез Владики Венедикта про те, як не втратити себе Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ та колишній ієромонах студійського уставу Владика Венедикт (Алексійчук) зустрівся у підприємцями у Львівській бізнес-школі УКУ. На зустрічі всі спільно роздумували про те як і куди ми інвестуємо своє життя. Пропонуємо вам 5 тез про самооцінку, пошук себе і роль обставин від Владики.
  • Львів’ян навчатимуть, як правильно поводитись зі сміттям Львів’ян навчатимуть, як правильно поводитись зі сміттям У п’ятницю, 19 червня, у Львові відбудеться Екологічний форум «Поводження із відходами. Цивілізаційні виклики»у конференц-залі Львівської ТПП. Початок заходу о 10:00.
  • У Львові відзначать Світовий день музики. Програма заходів У Львові відзначать Світовий день музики. Програма заходів Львів вже втретє долучиться до святкування Світового дня музики. 21 червня, у день літнього сонцестояння, професійні музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із гуртами, які розважатимуть у цей день львів’ян та гостей міста.
  • У Львові з’явиться центр співпраці з Німеччиною	У Львові з’явиться центр співпраці з Німеччиною Від завтра у Львові почне діяти «Україсько-німецький центр», що має на меті розвиток відносин між українською та німецькою спільнотами. Центр надаватиме послуги та сприятиме комунікації українських студентів, бізнесменів та активістів.
  • Із 1 липня у Львові курсуватимуть нічні маршрутки Із 1 липня у Львові курсуватимуть нічні маршрутки У Львові з липня їздитимуть нічні маршрутки. Таке рішення сьогодні, 17 червня, схвалив виконком Львівської міськради.
  • Англомовне літо від Львівської бізнес-школи УКУ. Як отримати стипендію? Англомовне літо від Львівської бізнес-школи УКУ. Як отримати стипендію? 6-12 липня Львівська бізнес-школа УКУ запрошує на літню англомовну школу «Інновації та підприємництво на ринках, що зростають» («Innovations and entrepreneurship in emerging markets»). Для особливо мотивованих людей LvBS пропонує стипендії. Дедлайн подачі заявок – до 21 червня.
  • Культурний форум  «ДОНКУЛЬТ» у Львові. Театральна програма Культурний форум «ДОНКУЛЬТ» у Львові. Театральна програма Від 16 по 30 червня у Львові – культурний форум «Донкульт». Протягом двох тижнів львів’янам та гостям міста представлять 80 подій. Вистави, лекції, дискусії, виставки – у такий спосіб творці «Донкульту» розкажуть про те, чим жив Донбас протягом десятиліть. Пропонуємо вам театральну програму подій у рамках проекту.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на вулиці Володимира Великого Ситуація на дорогах Львова: затори на вулиці Володимира Великого Наразі у Львові утворились значні затори на вулиці Володимира Великого у напрямку Кульпарківської. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Львів’ян закликають не купувати на стихійних ринках
Львів’ян закликають не купувати на стихійних ринках У Львові продовжують боротися з проблемою стихійної торгівлі. Так, упродовж травня правоохоронні органи, спільно з представниками райдаміністрацій, провели 243 рейди вулицями міста, у результаті яких склали 4 адмінпротоколи – 3 в Галицькому районі та 1 в Залізничному – і скерували матеріали щодо цих випадків до суду.
  • Завтра львів Завтра львів'яни їхатимуть на роботу велосипедами Завтра, 18 червня, в рамках Європейського тижня сталої енергетики, у місті відбудеться літній День «Велосипедом на роботу». О 8:00 годині охочих доєднатись до відзначення Дня, чекатимуть на площі Ринок біля фонтану «Нептун» для спільного велосніданку.
  • Львів’ян запрошують на аудіо-посиденьки з Кузьмою Львів’ян запрошують на аудіо-посиденьки з Кузьмою Цієї суботи, 20 червня, у Парку культури урізноманітнять кінопокази під відкритим небом, додавши до них ще й аудіо-посиденьки. Напередодні концерту-триб'юту пам’яті Андрія Кузьменка слухатимуть його книгу «Я, Побєда, Берлін».
  • У Львові планують відновити площу Святого Теодора. Фото У Львові планують відновити площу Святого Теодора. Фото Нещодавно у Львові відбувся воркшоп ревіталізації площі Святого Теодора в рамках «Майстерні міста». Проект громадського простору, який максимально задовольняв би всіх — як мешканців, так і управлінців — представили архітектори, які тиждень працювали над ревіталізацією площі Святого Теодора.
  • Facebook швидше реагуватиме на проросійські дописи Facebook швидше реагуватиме на проросійські дописи Юрій Стець, міністр інформаційної політики, домовився з керівництвом європейського офісу Facebook щодо оперативного реагування на «бани» та антиукраїнські пости. Про це на своїй сторінці Facebook написав заступник Стеця Артем Біденко.
  • Львів’ян кличуть на гру-симуляцію «Евакуація з планети Земля» Львів’ян кличуть на гру-симуляцію «Евакуація з планети Земля» Молодих львів'ян запрошують взяти участь в унікальному проекті інноваційних методів освіти із посиленим профорієнтаційними елементами. Найактивнішій із команд обіцяють винагороду.
  • Від завтра українці не зможуть достроково знімати депозити Від завтра українці не зможуть достроково знімати депозити Ухвалений Верховною Радою і підписаний президентом України Петром Порошенком Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов повернення строкових депозитів» опубліковано у газеті «Урядовий кур'єр» сьогодні, 17 червня, і вступає в дію із завтрашнього дня, 18 червня.
  • У Львові активісти блокують податкову. Фото У Львові активісти блокують податкову. Фото Активісти, які вимагають відкритого призначення керівника ДФС у Львівській області, сьогодні вранці, 16 червня, заблокували в’їзд на парковку будівлі ДФС на вулиці Стрийській.
  • Коли у Львові очікують найбільший попит на оренду житла Коли у Львові очікують найбільший попит на оренду житла У Львові спостерігається невеликий, але стабільний попит на орендоване житло. Однак у певні періоди року відбувається пожвавлення ринку.
  • 12 проектів покращення Львова. Де презентуватимуть? 12 проектів покращення Львова. Де презентуватимуть? 130 учасників конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project», 12 соціальних проектів, 5 місяців активної роботи. Сьогодні львів’яни можуть ознайомитися із результатами плідної діяльності молодих та амбітних людей, які брали участь у конкурсі.
  • Конкурси для творчих особистостей. 5 пропозицій червня Конкурси для творчих особистостей. 5 пропозицій червня Пропонуємо вам 5 конкурсів, на участь в яких ще можна податися цього місяця. Серед переліку ви знайдете варіанти для молодих літераторів, режисерів, журналістів, художників та інших людей, які не уявляють свого життя без творчості.
  • У Львові на ходу загорілася маршрутка. Оновлено У Львові на ходу загорілася маршрутка. Оновлено Учора ввечері, 16 червня, під час руху виникла пожежа в одному зі львівських автобусів, який курсує за маршрутом №31.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка На вулиці Івана Франка сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Укрпошта доставлятиме товари день-у-день. Тарифи Укрпошта доставлятиме товари день-у-день. Тарифи Укрпошта почала доставку товарів день-у-день і хоче поборотись за інтернет-магазини, запроваджуючи нову послугу з пересилання відправлень – «Прискорена пошта».
  • Tesla відкриє у Львові заправку для електромобілів Tesla відкриє у Львові заправку для електромобілів Компанія Tesla Motors, яка займається випуском електромобілів, планує відкрити в Україні станції Supercharger, за допомогою яких можна буде заряджати автомобілі.
  • Ринок зовнішньої реклами зміниться. 5 фактів Ринок зовнішньої реклами зміниться. 5 фактів Народні депутати України розробили законопроект, який робить більш прозорим ринок зовнішньої реклами, зменшує можливості корупції та корисливих маніпуляцій і прописує вичерпні умови для відмови у видачі ліцензій і строки розгляду заявок від операторів ринку.
  • Як правильно користуватись сонцезахисним кремом. 5 порад Як правильно користуватись сонцезахисним кремом. 5 порад Сьогодні сонцезахисний крем – це не данина розвитку косметичної індустрії – а повсякденна необхідність, особливо у сонячні дні. Навіть тим, хто залишається у місті, варто щодня використовувати сонцезахисні засоби. Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть правильно обрати захист від сонця.
  • У Львові збирають ідеї для облаштування лаунж-простору У Львові збирають ідеї для облаштування лаунж-простору У Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького планують облаштувати громадський лаунж-простір. Львів’ян закликають ділитися ідеями щодо його креативного оформлення.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 17 червня, у чотирьох районах Львова декілька вулиць залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!