Політична реклама

Актори театру Заньковецької перарахують кошти від гастролей у Польщі майданівцям

1340 0
Національний академічний український драматичний театр імені Заньковецької вирушив на благодійні гастролі до Польщі.

Усі кошти, виручені від гастрольних показів, «заньківчани» та польські партнери проекту передадуть на допомогу дітям з українських сімей, що постраждали на Євромайдані, – повідомляє Zik посилаючись на директора-розпорядника театру Тараса Лисака.

«Цей візит до сусідньої Польщі став можливим завдяки ініціативі Ради Острудського Повіту, яка 26 лютого 2014 року на своєму засіданні обговорила політичну ситуацію в Україні, висловила солідарність з учасниками Євромайдану в Києві й українцями загалом.

Патронат над благодійною акцією взяв Маршалок Сейму Республіки Польща п. Богдан Борусевич. Усі виручені кошти разом із польськими партнерами передадуть на допомогу дітям з українських сімей, що постраждали на Майдані», – інформує офіційний сайт театру.

Гастролі триватимуть з 9 до 12 травня в містах Варміно-Мазурського воєводства: Оструда, Ельблонг, Ольштин. До уваги польського глядача представлять вистави «Небилиці про Івана», «Тільки у Львові – Бум, Пім, Пім» (режисер-постановник Вадим Сікорський) та «Катерина» (режисер-постановник Богдан Ревкевич). Для того, щоб потрапити на виставу необхідно мати спеціальний благодійний талон.

За словами головного ініціатора запрошення театру, Старости Острудського Влодзімєжа Бродюка, який є українцем за походженням, подія має чималий резонанс у Польщі, вже розповсюджені всі квитки на вистави. «До Польщі приїдуть актори зі світовими іменами з Національного театру у Львові. Це буде єдина мистецька подія такого типу в Польщі, в якій візьме участь понад 60 акторів з України», – зазначив Влодзімєж Бродюк.

Генеральний директор театру ім. Заньковецької Андрій Мацяк додав, що таких масштабних закордонних гастролей у «заньківчан» не було вже понад шість років. «Сам факт цих гастролей, їхній формат є свідченням зростання зацікавленості Україною та українським мистецтвом в сусідніх європейських державах. Ми сподіваємося, що подібні акції допоможуть нам краще розуміти одне одного. З цим ми їдемо до Польщі», – підсумував він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!