Біля лікарні Святого Пантелеймона у Львові встановили скульптуру хлопчика, батькові якого пересадили легені

6445 0
Дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз – надихається його вірою і надією.
Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

На подвір’ї лікарні Святого Пантелеймона у Львові встановили скульптуру 12-річного Тимофія Чернишова, батькові якого кілька місяців тому тут виконали трансплантацію легень, про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

«На подвір’ї Лікарні Святого Пантелеймона відтепер стоїть хлопчик. Дивиться на операційний блок і вірить, що все мине успішно. Він – символ віри, надії і сподівання на краще.

Скульптура – це реальний хлопчик, 12-річний Тимофій Чернишков. Наприкінці січня його батькові – Олександру Чернишкову – наші лікарі пересадили легені», – зазначається в повідомленні Об’єднання.

Медики розповідають, поки пацієнт був на операційному столі, дитина, яку батько виховує сам, стояла під дверима операційного блоку. Хлопчик чекав: ось-ось двері відчиняться та він почує, що з татом усе добре.

Сюжет про цього хлопчика показали по телебачення. І один чоловік, який побажав залишитися невідомим, захотів зробити скульптуру. Аби назавжди зафіксувати в ній віру дитини у диво. Згодом стало відомо, що виконав скульптуру львівський митець, доцент кафедри монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв Олександр Гончарук.

Скульптуру встановили поруч з лікарнею Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз – надихається його вірою і надією.

Натхненник скульптурної композиції – Тимофій Чернишков разом із батьком Олександром також приїхав на відкриття монументу. Пацієнта уже виписали з лікарі. Нині вони живуть неподалік Львова.

Тимофій сказав: скульптура – дуже на нього схожа. Батько ж хлопця – заледве стримував емоції. «У мене просто немає слів. Величезна вдячність всім людям, які це зробили», – сказав Олександр Чернишков.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!