Чому на Львівщині 1 липня не запрацював е-квиток та як стійкість до антибіотиків шкодить військовим. Підсумки доби

1481 0
Нині 16 липня та 508 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті: Війська України змушені були змінити свою тактику контрнаступу, в результаті чого вдалося зменшити втрати військової техніки. Водночас через це уповільнилася деокупація українських земель, пише The New York Times.

Зараз військові зосередилися більше на вимотуванні російських сил артилерією і ракетами великої дальності, ніж на атаці по замінованих росією полях.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 39 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 13 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 склади боєприпасів, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 станції РЕБ, 2 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі об’єкти.  Збито 7 розвідувальних БпЛА.

Ключові події:

1. Антибіотики для військових. Чому стійкість до ліків для них небезпечна. Зловживання ліками, які колись рятували життя тисячам поранених та хворих, може мати наслідки для здоров’я й життя наших військових, зокрема, завадити їхньому одужанню, про це під час медичного ток-шоу «Консиліум» зазначив Мар’ян Кузьмяк – завідувач хірургічного відділення лікарні Святого Луки.

За його словами, у таких випадках для військового, який має багато ран, стійкість до антибіотиків спричиняє значні наслідки і дуже сильно ускладнює стан. Деколи для її усунення знадобиться більш ніж один антибіотик, а це подовжує термін лікування. Ліки можуть нашкодити, негативно впливати на організм чи викликати побічні дії;

2. Заступника одного з міських голів на Львівщині і директора КП затримали на хабарі. Підозрювані вимагали «відкат» від приватного підприємця, який займався постачанням піску на замовлення комунального підприємства, яке перебуває у підпорядкуванні цієї міської ради.

Читайте також: У Винниках демонтували памʼятник радянської епохи. «Демонтували ще один памʼятник радянської епохи. Цього разу це радянський «Воїн», який стояв у Винниках. Скульптура була виготовлена на Львівській кераміко-скульптурній фабриці. Її перенесуть до Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», – розповів мер Львова Андрій Садовий;

3. На Львівщині відтермінували впровадження е-квитка. Яка причина. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степан Рудницький, е-квиток не запрацював через труднощі в логістиці з постачанням обладнання із Китаю.

Раніше запуск системи безготівкової оплати у обласних маршрутах був запланований на 1 липня.

Читайте також: У Львові в школі відремонтують дах за понад 4 млн грн. У середній загальноосвітній школа № 99, що на вулиці Творчій, невідкладного ремонту потребує рубероїдний дах, який розташований над приміщеннями блоку басейну.

Та: У Львові зведуть будинок змішаного використання з двома поверхами під землею. У місті на вул. Р. Дашкевича, 2 планують збудувати будівлю змішаного використання з житловими квартирами на верхніх поверхах та розміщенням у нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення. Чотири поверхи будуть над землею, а п’ятий та шостий під землею;

4. У Львові нині перекриють частину вулиць та змінять рух громадського транспорту. Під час проведення напівмарафону, з 8:00 до 11:30 буде перекрито кілька вулиць. Зокрема, йдеться про проспект Свободи, проспект Чорновола, вулицю Липинського та частину вулиці Замарстинівської до Брюхович.

Читайте також: Львів’янка судитиме матчі Української прем’єр-ліги. Раніше Софія Причина активно грала у футбол. Вона виступала на позиції захисника у жіночому клубі «Львів’яночка»;

5. Львів’ян запрошують в Ботанічний сад на виставку сукулентів. Її проводитимуть нині з 11:00 до 18:00 год у павільйоні біля оранжереї, що на вул. Черемшини, 44. Вхід безкоштовний, але потрібно купити квиток у ботанічний сад, який коштує 80-120 грн.

Погода у Львові: У ці вихідні температура у Львові сягне до +33°. Прогноз на неділю і ще кілька днів. У неділю, 16 липня, буде малохмарно. Уночі 13 – 18°, вдень 28 – 33°. У понеділок, 17 липня, удень хмари, однак увечері очікується ясна погода. Без опадів. Уночі 13 – 18°, вдень 23 – 30°. А у вівторок, 18 липня, ранок та вечір будуть ясними, вдень – хмарність, дощ із грозою. Уночі 13 – 19°, вдень 21 – 26°.

На цю ж тему: Відкриті басейни Львова. Де поплавати, як працюють і які ціни. Впоратися зі спекою влітку буває не так і легко, тож Tvoemisto.tv зробило підбірку відкритих басейнів у Львові. У ній ви знайдете не тільки адреси відкритих басейнів, але й те, скільки за це доведеться заплатити і графік їхньої роботи.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!