Чому у росіян – колективне божевілля та як війна може змінити психологію українців. Розмова з психотерапевтом

1194 0
Медіа-хаб «Твоє місто» проводить відеопроект talk-формату, де обговорюють важливі суспільні питання всеукраїнської ваги.

Владика Борис Ґудзяк у програмі «Акценти Твого Міста» сказав, що в національній тотожності росіян закодована кривда інших. Сьогодні, 14 липня, у щотижневому ток-шоу з його постійним ведучим Андрієм Сайчуком у студії Tvoemisto.tv говоритимуть про те, якою ж є ідентичність росіян, чи шукають українці свою ідентичність та де проходить лінія між українцями та росіянами. 

Читайте також: Владика Борис Ґудзяк: укрїнцям випала доля лікувати росію від патології

Гостем програми стане український психотерапевт, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри психіатрії та психотерапії факультету післядипломної освіти ЛНМУ імені Данила Галицького, колишній головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні, перший віце-президент Європейській асоціації психотерапевтів Олександр Фільц. 

В програмі також розглянуть, що таке російська ідентичність і чи змінилася вона від 80-90-х років ХХ століття, чи вирішене питання української ідентичності, що означає бути українцем, питання недовіри і довіри українців до влади та наскільки нас може змінити ця війна

Крім того, у ток-шоу розглянемо розмови росіян про те, що вони невинні у тому, що відбувається, і як до цього ставитися, та як правильно оцінювати весь потік інформації, який є сьогодні про війну.

У попередніх програмах:  

Нагадаємо, що у попередній програмі «Акценти Твого Міста» у великій розмові з владикою Борисом Ґудзяком розмовляли про те, чому росія розпочала війну проти України, чи зможе весь світ засудити привид комунізму і як українцям витримати важкий шлях попри виснаження. 

Про те, як війна змінила українців і чи змінилися наші цінності за чотири місяці повномасштабного вторгнення, розмовляли з директором соціологічної групи «Рейтинг» Олексієм Антиповичем. 

Читайте також: Нам треба заново створити нову версію нашої країни. Павло Шеремета про реформи

Чи стане війна поштовхом для модернізації України і як повернути додому українців, які через війну виїхали за кордон – у розмові з українським менеджером-економістом, засновником Києво-Могилянської бізнес-школи, ексміністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою.

Якою є культурна політика України під час війни – у розмові з Іриною Подоляк – заступницею міністра культури (2019-2020 рр.), народною депутаткою ВРУ (2014-2019 рр.) та Оксаною Форостиною – українською письменницею, перекладачкою, видавчинею.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!