«Чим довше триває війна, тим менше людей повернеться». Соціологиня про кількість українських біженців у світі

1133 0
Офіс ООН вказує, що 72% біженців мають намір повернутись до України.

В Офісі ООН з прав людини вказали, що станом на 6 червня 2023 року у світі кількість українських біженців становила 6 мільйонів 280 тисяч людей, водночас коли різноманітні офіційні структури і міжнародні організації говорили про те, що у світі близько 8 млн 250 тисяч українських біженців. Про це під час публічної дискусії Tvoemisto.tv повідомила соціологиня Наталія Зайцева-Чіпак.

«Кількість українських біженців у світі важко порахувати. Використовують різні методології, щоб зрозуміти скільки дійсно людей поїхало. Ми не можемо говорити про точні цифри. В якийсь момент міжнародні структури озвучували показники, а потім українські представники. Різниця між ними могла сягати мільйони людей, але з часом ми можемо говорити, що ці цифри тяжіють одна до одної. В усіх різні методології і цифри різні. Однак насправді чим довше триває війна, тим меншою є частка тих, хто буде повертатись», – зазначила вона.

Майже 6 млн вимушено переселених українців осіло в Європі – це є Німеччина, Польща і Чехія. Зокрема, в Німеччині зафіксували понад 1 млн 690 тисяч українців. Офіс ООН вказує, що 72% біженців мають намір повернутись до України. 

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у коментарі Tvoemisto.tv під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні вказав, що є дослідження, які свідчать про те, що 85% українців хотіли б повернутися до України після війни. Тому важливо створити безпечні для них умови. Зокрема, це протекція НАТО, ППО, закриті кордони та безпечне перебування в школах і будинках. Важливим питанням є робочі місця. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!