Де у Львові можна оформити біометричні документи: локації, вартість, перелік документів

30795 0
З січня 2016 року міграційна служба розпочне впровадження нових паспортів громадянина України у формі картки, а також прийом заяв на оформлення закордонного біометричного паспорта.
фото: www.viche.lutsk.ua, espreso.tv

фото: www.viche.lutsk.ua, espreso.tv

У перші дні січня, з 4.01.2016 по 6.01.2016 буде проводитися тестування системи оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки. Враховуючи те, що оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки буде здійснюватися на тому ж обладнанні, що й оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон, у період 4.01-6.01.2016 можливі тимчасові ускладнення у роботі системи.

Заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі картки підрозділи ДМС почнуть приймати з 11.01.2016.

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадяни України звертаються до будь-якого підрозділу міграційної служби, незалежно від місця проживання.

  • Сектор централізованого оформлення документів № 1, № 2 Управління з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. Руданського, 3)
  • Галицький районний відділ у місті Львові Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. Чайковського, 17)
  • Залізничний районний відділ у місті Львові Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. Я. Мудрого, 12а)
  • Личаківський районний відділ у місті Львові Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. Зелена, 20)
  • Сихівський районний відділ у місті Львові Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. Зелена, 150)
  • Франківський районний відділ у місті Львові Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. ген. Чупринки, 67)
  • Шевченківський районний відділ у місті Львові Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. Донецька, 3)
  • Відділ централізованого оформлення паспортних документів № 3 Управління міграційної роботи Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області (вул. Залізнична, 16)

Заява подається особисто або законним представником

Читайте також: 5 порад львів’янам, які втратили закордонний паспорт 

Необхідні документи
  • заява, в якій зазначаються відомості про заявника: прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані (серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце проживання), телефон. Заява оформлюється під час подачі документів працівником підрозділу ДМС України;
  • платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про оплату вартості цієї адміністративної послуги та бланка паспорта;
  • платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про сплату державного мита або документ, що підтверджує повне чи часткове звільнення від його сплати;
  • паспорт громадянина України, а для особи, яка не досягла 16 років, - свідоцтво про народження (після прийняття документів повертаються одержувачеві послуги);

Для оформлення другого паспорта/проїзного документа чи одночасного оформлення двох паспортів/проїзних документів громадянин додатково подає заяву, в якій обґрунтовує необхідність здійснення регулярних поїздок за кордон (наприклад: здійснення пасажирських чи вантажних перевезень, участь у спортивних змаганнях чи концертно-театральних гастролях, підприємницька, туристична чи журналістська діяльність тощо). При одночасному оформленні двох паспортів/проїзних документів подаються дві заяви-анкети з одним примірником необхідних документів кожна.

У разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, або особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, може бути подано дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра та одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

Вартість послуги та пільги

  • Держмито – 170 грн. (Декрет Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 № 7-93 «Про державне мито»).
  • Вартість послуг – 87,15 грн. (Постанова КМУ від 4 червня 2007 р. N 795 "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання")
  • Вартість бланка, визначена виробником (на підставі п. 4 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг»)
  • з електронним чіпом (біометричний паспорт) – 304 грн. 32 коп.
  • без електронного чіпа - 238 грн. 32 коп.

За даними Державної міграційної служби України

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!