Київ

Директора Льодового стадіону, який оголошував тендер на будівництво кортів за 300 млн, звільнять

1944 0
Міністр молоді та спорту заявив, що "не може пробачити" такі тендери під час війни
Тенісні корти спортивного комплексу Льодовий стадіон

Тенісні корти спортивного комплексу Льодовий стадіон

Міністерство молоді та спорту вирішило звільнити директора державного підприємства «Центральна учбово-тренувальна база Льодовий стадіон» через оголошення тендеру на будівництво тенісних кортів в Києві вартістю понад 300 млн грн. Про це в ефірі єдиного телемарафону сказав міністр Вадим Гутцайт.

«Директор зараз готується на звільнення, тому що я таке не можу пробачити. В країні війна, а він оголошує тендер на 300 млн грн», – сказав він.

Тендер на створення Національного тенісного центру був скасований через кілька годин після оголошення.

Директор підприємства Павло Андрієвський потім заявив, що оголошення тендеру було помилкою.

«Щодо тендера, який оголосило ДП «ЦУТБ Льодовий стадіон» на проведення капітального ремонту будівель і тенісних кортів. Цей тендер було оголошено помилково й скасовано того самого дня, протягом двох годин з моменту оголошення. Бюджетні кошти на цей тендер не використано», – заявив він.

За словами директора, капітальний ремонт тенісних кортів розпочато 2018 року, і на момент повномасштабного вторгнення РФ в Україну об'єкт був готовий майже на 60%.

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки, коли громадськість висловлює обурення через витрати коштів на інші потреби окрім військових, зокрема, скандал супроводжував заміну радянського герба на Тризуб на щиті батьківщини-матері за 36 млн грн, або будівництво музею Голодомору за півтора мільярда грн тощо.

Так, на тлі скандалу про зйомку серіалів на 150 млн грн подав у відставку міністр культури Олександр Ткаченко. А президент Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про виділення додаткових 573,9 мільйона гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору.

Додамо також, що на тлі громадського обурення Київрада збільшила фінансування, яке виділяє столиця на потреби військових, до 5 млрд гривень у 2023 році.

Водночас зазначимо, що на культуру разом з інформаційною політикою і спортом у 2023 році витрачено 0,27% державного бюджету. Загалом видатки на культуру й інформаційну політику у бюджеті становлять 8,7 мільярда гривень.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!