У МОЗ назвали платне лікування ковіду неприпустимим та Байден уже планує перші кроки. Головне за 8 листопада

2334 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Macau Photo Agency for unsplash

Фото: Macau Photo Agency for unsplash

Covid-19 – Головне. Міністр охорони здоров’я Степанов назвав платне лікування госпіталізованих пацієнтів з Covid -19 неприпустимим. «Ми ретельно відстежуємо усі джерела інформації, зокрема, вивчаємо скарги пацієнтів. Ми бачимо всі ті списки ліків і чеки пацієнтів, яких іноді змушують закуповувати за свої кошти ліки, починаючи від фізрозчину та шприців. Я вважаю це неприпустимим. Адже під час розрахунку медичних тарифів були враховані усі медичні засоби, що входять до національного протоколу надання допомоги при Covid-19», – сказав він.

Читайте також: Як можна зупинити зростання кількості хворих на коронавірус. Пояснення МОЗ

Він також назвав дві ознаки, за яких пацієнти з підтвердженим Covid-19, припиняють бути розповсюджувачами інфекції. Перша – коли після 10-ти днів лікування ПЛР-тест негативний. А друга – якщо немає проявів гострих респіраторних захворювань протягом трьох днів, рахуючи з 10-го дня хвороби.

Від коронавірусної хвороби помер лікар, завідувач гепатитним відділенням Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Мартинюк.

Міністр юстиції Малюська вважає несправедливим штраф у 17 тисяч гривень за відсутність маски, який досі діє до набуття чинності новим законом про штрафи за відсутність масок у громадських місцях.

Авіакомпанія МАУ через Covid-19 оголосила про скасування рейсів зі Львова та Харкова до Тель-Авіва з 8 листопада. Польоти зі Львова припинені до кінця березня 2021 року.

Читайте такожЧерез Covid-19 помер батько львівського лікаря Володимир Стояновський

Міністр оборони Великобританії Нік Картер допустив, що глобальна економічна криза, викликана пандемією Covid-19, може призвести до нової світової війни.

SARS-CoV-2 може зберігати «життєздатність» на поверхнях до 28 днів, причому найкраще він себе «відчуває» на пластику та сталі. Міжнародна група дослідників визначила, що ризик зараження коронавірусом від дотику до таких поверхонь дуже низький (приблизно 5 з 10 000), що дозволяє припустити – така передача SARS-CoV-2 грає мінімальну роль.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 858 хворих (301 за попередню). Разом 33 283. Одужали – 20 736 особи (+ 2 135 за дві доби), померло – 976 (+ 37).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 20 143 осіб (9 397 за попередню). Загальна кількість 460 331 пацієнтів. Одужало – 206 866 (11 322 за дві доби), померло – 8 450 особи (+325).

Читайте такожІз Держбюджету планують виділити понад мільярд гривень на зарплати шахтарям

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 44 172 осіб (плюс 1 797 за дві доби), Харківська – 43 213 (+ 2 082), Львівська – 33 283 (+ 858) та Одеська області – 28 265 (+ 873 за дві доби).

Лідером за кількістю нових хворих стала Харківщина, там за добу виявили 1 074 заражень. Далі йдуть Київ – 943 хворих та Запорізька область – 688 заражень.

Байден переміг. Провідні ЗМІ у США повідомили, що Джо Байден отримав більше 270 голоси виборників, що означає перемогу на президентських виборах. Він звернувся до нації та закликав прихильників Трампа знизити градус напруги та дати шанс один одному. Щойно вступивши на посаду Байден планує повернути США в Паризьку хартію по клімату, а також скасувати вихід США із ВООЗ.

Читайте такожСтала відома попередня причина смерті 20-річного десантника з Львівщини

Натомість Дональд Трамп заявив, що саме він виграв вибори, набравши рекордних 71 млн законних голосів.

Фанатик з Кривому Розі. У суботу в Кривому Розі чоловік напав з ножем на перехожих. Двох людей він вбив, ще 8 осіб постраждали, зокрема, 8-річний хлопчик. За даними місцевих ЗМІ, двоє загиблих – це батько і син. Нападник сказав, що вбити людей йому наказав «голос».

Білорусь не здається. У Білорусі на акціях у неділю затримали понад 1 000 осіб. Серед них – переможниця конкурсу «Міс Білорусь-2008» Ольга Хіжинкова, відомий білоруський актор, «ляльковод» Олександр Жданович. Також стало відомо, що на акції протесту затримали колишнього артиста «Цирку дю Солей» Семена Букіна.

Читайте також: У ньому вся сіль. Мандрівка вихідного дня у Дрогобич і Нагуєвичі

Вірменія – Азербайджан. Представник міністерства оборони Вірменії Ованнісян спростував заяву президента Азербайджану ІАлієва про перехід міста Шуша в Нагірному Карабасі під контроль азербайджанської армії.

Йдуть морози. Цього тижня в Україні прогнозують похолодання, а також перші морози. У Львові максимальна температура сягатиме 9 градусів із позначкою плюс, уночі – 1-3 градуси тепла.  

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!