Київ

Комісія КМДА хоче з’ясувати чи впливає будівництво ТЦ і ЖК на тунелі метро на Теремки

643 0
На сьогодні розробляється проєктно-кошторисна документація
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Тунель метро на між станціями Либідська і Деміївська планують розрити і перевірити, як впливає будівництво поруч. Про це заявили члени контрольної комісії, яку призначили в Київраді, аби з'ясувати причини аварії на «синій» гілці метро. 26 січня, вони оглянули тунель, повідомляє Суспільне.

Як повідомив голова комісії, депутат Київради Олександр Тимченко, зараз ставляться стіни для укріплення, потім будуть розривати тунель, після чого з'ясують, що відбувається ззовні.

«Стало відомо, що гарантійний термін експлуатації при підписанні договору був вказаний один рік. Також відомо, що станція має глибину 5-8 метрів. Тобто тунель він дуже чутливий до зовнішнього впливу. На даний момент проводять роботи для укріплення стін і потім буде розриватись тунель. Тобто "Київметрополітен" буде дивитися, що відбувається ззовні тунелю, в яких умовах він був прокладений, тобто чи була заморозка ґрунтів. І тоді можна було зробити додаткові висновки», — сказав Олександр Ткаченко.

За його словами, роботи на аварійній ділянці між станціями «Либідська» і «Деміївська» розпочалися у грудні 2023 року. Це дуже складна ділянка, з якої треба вивезти понад 200 кабельних мереж. Окрім того, триває розробка котловану, після чого змонтують частину нового тунелю, зазначив голова комісії. Загалом на всі ремонтні роботи необхідно близько шести місяців.

«На сьогодні розробляється проєктно-кошторисна документація. Після проведення експертизи, ми будемо знати вартість будівництва і терміни виконання. Але попередньо наша компанія, яка проводить роботи, розраховує на шість місяців відновлювальних робіт», — сказав начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Членкиня комісії, депутатка Київради Вікторія Пташник додала, що, окрім ремонту тунелю, необхідно перевірити, як на нього впливає будівництво поруч з метро.

«Якщо вони будуть добудовані, ці тонни ТЦ, будинків — чи не будемо потім мати таких наслідків, як зараз», — сказала депутатка.

Нагадаємо, 24 січня директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор заявив, що за попередніми висновками науковців причиною деформації тунелю між станціями метро «Деміївська» - «Либідська» є неякісне проєктування та будівництво ділянки.

Читайте також: Після метро. Чи вдасться подолати транспортний колапс на Теремках

Раніше повідомлялося, що відновлювальні роботи у тунелі метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" триватимуть близько 6 місяців. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


ТЕГИ: київ, метро

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!