Київ

Комісія Мінкульту передала у користування заповіднику 16 корпусів Києво-Печерської Лаври

577 0
Приміщення перебувають у задовільному стані.
Фото умовне/ Києво-Печерська лавра/SHUTTERSTOCK

Фото умовне/ Києво-Печерська лавра/SHUTTERSTOCK

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики передала у користування Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» 16 корпусів, які перебувають у задовільному стані. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Представники монастиря забезпечили доступ Комісії до приміщень. «Протягом 1 та 2 травня 2023 року Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» передала у користування Заповідника 16 корпусів. Це пам’ятки як Національного, так і місцевого значення», – йдеться в повідомленні.

Серед них: Келії Гостинного двору (корпус № 55), Будинок господарський (корпус № 60), Лікарня гостинного двору з церквою Богородиці Всіх скорботних радість (корпус № 68), Келії гостинного двору (корпус № 69), Келії Гостинного двору (корпус № 58), Келії Гостинного двору (корпус № 71), Сторожка Гостинного двору (корпус № 71-а), а також корпуси: №№ 72, 72-а, 74-а, 77, 77-а, 77-б, 111, 113, 251 (комплекс споруд Галереї від Ближніх до Дальніх печер, підпірна стіна Дебоскета, Ротонда підпірної стіни Дебоскета, лікарня з церквою, Водонапірна вежа).

Представники монастиря забезпечили доступ Комісії до приміщень. Огляд проходив у присутності в. о. Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Максима Остапенка. При огляді та прийманні в користування Заповідником приміщень корпусів проводилась фото та відео фіксація.

Зазначається, що приміщення перебувають у задовільному стані.

Раніше повідомлялося, що самовільна забудова Києво-Печерської лаври призвела до численних пошкоджень окремих памʼяток заповідника.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики України призначило в.о. гендиректора заповідника «Києво-Печерська лавра». Ним став Максим Остапенко, який раніше обіймав посаду гендиректора Національного заповідника «Хортиця» у Запорізькій області. 

ТЕГИ: лавра

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!