Київ

Київ створить умови для виробництва дронів. Кличко ініціює позачергову сесію міської ради

704 0
Київрада спрямує більше коштів на оборону
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Місто створить умови для виробництва дронів і продовжить фінансувати підрозділи ЗСУ. Для цього буде скликана позачергова сесія міської ради. Про це заявив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, місто надасть максимальну підтримку виробникам дронів:  приміщення, пільги, повне сприяння.

«Ще більше дронів та іншого необхідного для наших захисників. Сподіваємося на «зелене світло» від уряду щодо необхідних дозволів та сприяння й не створення перешкод», - зазначив Кличко.

Мер уточнив, що нових великих інфраструктурних проєктів у столиці наразі не планується.

«Пріоритет у всіх повинен бути один - всі сили і кошти на Перемогу. І тут має бути порозуміння і обʼєднання зусиль місцевої, центральної влади та суспільства», - наголосив він.

Нагадаємо, на тлі роздратування у суспільстві через витрати бюджетних коштів на некритичні потреби під час війни Кличко заявив, що минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва виділили з бюджету міста майже 850 мільйонів гривень. За 6 місяців цього року – понад 380 мільйонів. Тобто, загалом – понад 1,2 мільярда.

Він також наголосив, що за законом, напряму ЗСУ кошти з місцевих бюджетів перераховувати не можна.  Тому місто фінансує військові підрозділи, зареєстровані в територіальній громаді.

Нагадаємо, волонтер та громадський діяч Святослав Літинський зареєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликає обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби. Волонтер розповів Tvoemisto.TV, які витрати зараз на часі, за якими критеріями варто визначати критичність потреб та чому деякі містяни цього не розуміють.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!