Київ

Кияни просять Кличка замінити вхідні двері в метро – петиція

894 0
Ті важкі двері, що є зараз, створюють перепони пасажирам.
Фото: Київрада

Фото: Київрада

На сайті електронних петицій Київської міськради триває збір підписів із вимогою організувати безбар'єрний доступ до станцій метрополітену або принаймні фіксувати їх у відкритому положенні в години пік.

«Двері київського метрополітену по-українськи міцні та сильні. Вони є перепоною кожному пасажиру, який намагається зайти до метрополітену - є важкими та чинять опір. Пасажири, що заходять чи виходять, намагаються триматися від них подалі, бо може прилетіти. Особливо чутливою є проблема для людей літнього віку та людей з фізичними порушеннями. Прошу розглянути дану проблему, яка дошкуляє не одне десятиліття відвідувачам та мешканцям столиці. Ідеальним рішенням є перейняти досвід більшості європейських країн та взагалі прибрати двері з входу, замінити їх на ролети - горизонтальні чи вертикальні, які були б опущені лише у неробочі часи метрополітену. Це було б великим кроком вперед для розвитку безбар'єрної інфраструктури міста та підвищенням комфорту користувачів даного виду транспорту. Як тимчасове рішення можна закріплювати двері, щоб вони були у відкритому положенні у години роботи метрополітену», - написав автор петиції Олександр Воронський.

Читайте також: у Києві Мінський масив хочуть перейменувати на Литовський – петиція

У громадській ініціативі Доступно.UA відреагували на петицію та зазначили, що це справді є викликом на шляху до безбар’єрного доступу до підземки.

«У київському метрополітені важкі двері. Це не завжди зручно, якщо пасажир чи пасажирка заходять із дитячим візочком, пересуваються на кріслі колісному, користуються протезами. Це не дуже зручно для людей старшого віку чи для дітей. Та для будь-кого, кому важко докладати фізичних зусиль, щоб штовхати чи притримувати двері», – пояснюють в громадському об'єднанні.

Додамо, що петиція була створена 28 березня, наразі її підписали 2139 мешканців Києва з необхідних 6000.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!