Київ

Кияни за добу зібрали 60 тисяч грн на лікування каштана на Пейзажній алеї

736 0
Збір коштів триватиме і якщо сума збільшиться, то арборист зможе полікувати ще декілька дерев
Фото: Н.Глущенко

Фото: Н.Глущенко

Необхідну суму для порятунку каштана на Пейзажній алеї, який збирались зрізати, зібрано. Про це повідомила ініціаторка збору акторка Ольга Сумська.

«Ми це зробили! Необхідну суму зібрано! Каштан на Пейзажній алеї біля Андріївського Узвозу житиме», -  написала вона у Facebook.

За її словами, найближчим часом арборист Володимир Ветроградський розпочне роботу.

Водночас Сумська додала, що збір коштів триватиме і якщо сума збільшиться, то арборист зможе полікувати ще декілька дерев біля Національного музею історії України.

Нагадаємо, «Київзеленбуд» збирався зрізати майже 80-річний каштан на Пейзажній алеї, в якому виявили порожнину у стовбурі і тріщину. Проти цього виступили небайдужі кияни та організували збір коштів на лікування дерева. Лікуванням дерева займається арборист Володимир Ветроградський. За його словами, каштану близько 80 років, в умовах міста він може прожити 200 років, а за умови створення сприятливих умов для кореневої системи, то і 350 років. 

Раніше ми писали, що у ботанічному саду імені Фоміна врятували віковий дуб, який був частиною київського пралісу. Лікуванням дерева займався Ветроградський.

Також зусиллями арбориста на Подолі врятували липу дрібнолисту, яку неправильно обрізали комунальники.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv провело дискусію разом із представниками міста, активістами, науковцями та екологами та з’ясовували, яким має бути догляд дерев, зокрема, як робити кронування, не завдаючи їм шкоди.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!