Розмова з очільницею управління історичного середовища ЛМР та де у Львові кав’ярні з автентичним дизайном. Підсумки доби

890 0
Нині 3 лютого та 710 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Акцент дня: «Думаєте, я можу утримувати родину на 60 тисяч?» Садовий прокоментував контент російською на каналі дружини. Йдеться про новинний канал 24, яким керує дружина міського голови.

Читайте також: У Львові затримали адвоката, який планував підкупити суддю. Йому вже повідомлено про підозру.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 77 бойових зіткнень. Українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження противника. Підрозділами ракетних військ уражено 3 склади боєприпасів та ворожий артилерійський засіб.

Уночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 14 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 9 ворожих дронів.

Читайте також: Україна отримала нову партію військової допомоги від Литви. Серед партії військової допомоги – понад тисячу снарядів до протитанкових гранатометів.

Та: Львів збільшив підтримку місцевих компаній з мілітарним виробництвом. Місто закуповує їх товари і віддає військовим.

Тема дня: «Львів’яни погано сприймають сучасну архітектуру», – Тетяна Балукова. Львів отримав історико-архітектурний опорний план, а в грудні минулого року в управлінні охорони історичного середовища змінилася очільниця – нею стала Тетяна Балукова, архітекторка за фахом, яка кілька років працювала в проєкті «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» GIZ GmbH та з 2018 до 2019 року очолювала ЛКП «Археологічно-архітектурна служба м.Львова» у потім у ЛКП «Бюро спадщини», згодом – у Німеччині. Tvoemisto.tv  поспілкувалося з нею про стратегію збереження історичного середовища, європейський досвід в Україні, відповідальність кожного за стан пам’яток архітектури, відновлення мозаїк, проблему реставрації будівель та інтеграцію сучасного в старовину.

Ключові події:

1. Польські фермери планують нову блокаду кордону з Україною. Польські фермери невдоволені пропозицією Єврокомісії ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС.

Читайте також: Суд заарештував земельну ділянку на Київщині, що належала ексрегіоналу Олегу Царьову. Загальна вартість арештованої нерухомості «ексрегіонала» становить майже пів мільярда гривень;

2. На якому етапі відновлення університету біля Львова, який постраждав від російських дронів. Невдовзі з Німеччини приїде купол, який захистить корпус від додаткового руйнування.

Читайте також: Мінкульт зобов’язали передати київський костел Святого Миколая релігійній громаді. Це має статися до 1 травня цього року;

3. У Львові поліція передасть свою будівлю під школу і збудує ЖК. Крім того, у одній з житлових секцій передбачений вбудований дитячий садочок з прилеглою ділянкою.

Читайте також: У Львові викладачі вкладуться у будівництво власної багатоповерхівки. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на архітектурно-містобудівній раді ЛМР 1 лютого.

Та: У Львові оновлять один з кварталів забудови XIX століття. На вулиці Героїв УПА пропонують звести дві житлові будівлі;

4. У школах Львівщини зміниться харчування. В області продовжують впроваджувати реформу шкільного харчування. У Городку вже функціонує опорна кухня, яка готує правильне харчування для 31 закладу освіти у спеціальних термобоксах.

Читайте також: Cуд підтвердив статус національної пам’ятки Гостиного двору. Раніше споруда мала статус пам’ятки місцевого значення.

Та: У Львові може з’явитися громадський простір на місці ринку «Добробут». Візуалізація. На локації планують відновити історичний сквер, який був тут на початку XX ст;

5. Де у Львові збереглись кав’ярні з автентичним дизайном. У культовому ресторані-кондитерській «Цукерня» у Львові зробили ремонт і повністю змінили інтер’єр. Новий дизайн обурив чимало львів’ян, в мережі почали писати, що таке оновлення – це «вбивство закладу», нібито автентичний вигляд був кращим. Tvoemisto.tv пропонує підбірку львівських кав’ярень, у яких зберегли старовинний дизайн.

Погода: Якою буде погода у Львові на вихідних. Прогноз. Зокрема, у суботу буде хмарно з проясненнями, падатиме мокрий сніг з переходом в дощ. Температура вдень 6 – 8° тепла. У неділю, 4 лютого, прогнозують хмарну погоду і дощ. Уночі 2 – 7° тепла, вдень 4 – 9° тепла.

Читайте також: На Київщині врятували самку благородного оленя. Небайдужі люди її захистили та закрили в огорожі, щоб вона одужала від травм, які їй нанесли пси.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!