Львівський «Дударик» виконав гімн України разом з 15 тисячами хористів у Латвії

917 0
Колектив був єдиним іноземним співочим ансамблем, який запросили на захід в Ригу.
Фото: Львівська обласна рада.

Фото: Львівська обласна рада.

Львівська капела «Дударик» виконала гімн України спільно з 15 тисячами хористів. Грандіозне дійство відбулося під час ювілейного хорового фестивалю у Ризі. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 
 
Як йдеться у повідомленні, колектив зі Львівщини був єдиним іноземним співочим ансамблем, який запросили на захід. Цього року фестивалю виповнюється 150 років і він вважається найбільшою хоровою подією у світі. Також цей захід є шедевром усної й нематеріальної спадщини людства.
 

 
«До фестивалю прикута увага усієї Латвії й світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним висловом є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу – перемога буде за Україною!», – повідомили у Львівській національній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик».
 
Для довідки
 
Капела заснована в 1971 році Миколою Кацалом за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові. Перша репетиція відбулась 17 жовтня 1971 року в обласній філармонії. А в листопаді того ж року  відбувся перший виступ. Дударик прийняв участь у виконанні балетної сюїти Б. Петрова «Сотворіння світу» з Львівський симфонічним оркестром.
 
У репертуарі капели: концерти Дмитра Бортнянського, Артема Веделя, Максима Березовського, коляди і щедрівки в обробках українських композиторів - Миколи Лисенка, Миколи Леонтовича, Кирила Стеценка, Олександра Кошиця. «Дударик» також виконував Stabat Mater - Перґолєзі, Carmina Burana - Орфа, Requiem - Моцарта, IX Симфонію - Бетовена, ІІІ Симфонію Kadisz - Бернстайна та безліч ораторіальних полотен.
 
«Хор хлопчиків і мужчин зі Львова», згодом народна хорова капела «Дударик», далі Державна хорова капела і врешті Державна академічна хорова капела «Дударик» має тривалу історію міжнародних концертних турне.
 

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!