Історія киянки, яка заснувала Український дім в Польщі та чи є у Львові секта «Аллатри». Підсумки доби

995 0
Нині 2 листопада та 617 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 57 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 10 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Уражено 5 радіолокаційних станцій, 2 склади боєприпасів, 2 пункти управління, 3 зенітно-ракетних комплекси та 11 ворожих артилерійських засобів.

Читайте також: Зеленський закликав українців не ігнорувати повітряних тривог. Президент назвав небезпеку значною.

Акцент дня: Як киянка заснувала український дім в польському Ольштині. Тетяна Ревенко разом із синами 10 діб просиділа в підвалі свого будинку у Києві. А коли стало невимовно страшно за життя дітей, вивезла їх у Польщу. В Ольштині Тетяна обійшла безліч пунктів для українців і в одному задумала відкрити Український дім для жінок із дітьми, які втекли від бойових дій і не могли знайти собі місця для розради та розвитку. Так народилася Спілка жінок України «Два крила».

Читайте також: Всім українцям потрібно розраховувати свої сили. Психотерапевт, завідувач кафедри психотерапії Українського католицького університету Роман Кечур розповів, чому українці зараз переживають стрес, як розпізнати в собі травму та чому в тилу люди інколи психологічно страждають більше за тих, що на передовій.

Ключові події:

1. Софія Київська провела тендер на реставрацію куполів за 79 млн. Хто переміг. Держаудитслужба отримала десяток звернень щодо цього тендеру. Інспекторів закликають перевірити доцільність використання держаних коштів на реставрацію церкви під час війни.

Читайте також: У Львові відзначили річницю створення ЗУНР. Фото. Зокрема, на Личаківському кладовищі мешканці громади, представники громадськості поклали квіти до Меморіалу воїнам УГА та вшанували пам’ять новітніх Героїв, які віддали своє життя у боротьбі з російськими окупантами, і спочивають на Полях почесних поховань.

Та: У Львові пропонують підняти заробітні плати директорам садочків. Як пояснив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк, якщо наступного року всі 120 керівників дошкільних закладів, які є у Львові, отримають 100% надбавку, то додатково на рік потрібно буде виділити 17 млн 449 тисяч гривень;

2. Активісти влаштують пікетну ходу у центрі Львова. Вимагатимуть скорочення некритичних витрат обласною військовою адміністрацією.

Читайте також: Ексзаступницю Черновецького Кільчицьку судитимуть за шахрайство. За даними правоохоронців, колишня чиновниця привласнила майже 2 млн доларів.

Та: По всій Україні обшукують секту «Аллатри». Вона діє також у Львові. У коментарі Tvoemisto.tv речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська зазначила, що у Львові та області обшуки не проводять. Справа у тому, що юридично філія секти у Львові зареєстрована, проте фізично там нікого немає;

3. На Львівщині підняли ціни на проїзд у приміських маршрутках. На деяких маршрутах вартість зросла з 20 до 25 грн. Загалом тарифи на проїзд загального користування з вересня зросли у всіх районах області.

Читайте також: Після ремонту моста на східному під’їзді до Львова відновили рух транспорту. Йдеться про мостовий перехід через річку Малехівка.

Та: Тепер станції у Київській міській електричці оголошують зірки та Борис Джонсон. Бонусом – в новій озвучці голосами людей, яких знають далеко за межами країни, додані надихаючі фрази та цікаві факти про деякі станції та локації, до яких вони ведуть;

4. Рак – не вирок, а один із етапів життя. Що варто знати кожному. У випуску медичної програми «Консиліум», яку запустило Tvoemisto.tv, говоримо про онкозахворювання, зміни в діагностиці та лікуванні раку, а також про те, що важливо знати пацієнтам вже сьогодні.

Читайте також: Археологи шукатимуть могилу Сагайдачного на території Києво-Могилянської академії. За однією з гіпотез, під час спорудження мурованого Богоявленського собору поховання гетьмана Петра Сагайдачного було перенесене. Археологічне вивчення залишків собору зможе допомогти визначити розташування могили славетного гетьмана.

Та: Британський словник назвав головне слово 2023 року. Ним став «штучний інтелект». Цього року використання цього терміна зросло в чотири рази;

5. Де купити пальто або куртку у Львові? Огляд локальних брендів. Стилістка, модна експертка Наталя Береза та медіахаб «Твоє місто» започатковують рубрику «Свої бренди». У циклові матеріалів ми хочемо об’єктивно розповісти про феномен локальних брендів. У цьому матеріалі експертка пояснює, що з верхнього одягу у тренді цієї осені та що не варто купувати.

Читайте також: Львів’ян запрошують на патріотичний концерт «Дударика». Коли і де відбудеться. Львів’яни почують пісні, що віддзеркалюють історію України.

Та: У Львові відбудуться дні українського кіно. Програма. Також проведуть збір на потреби ЗСУ.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!