Львівська митниця передала музеям історичні знахідки вартістю понад мільйон гривень

968 0
Цінності вилучили за спроби їхнього незаконного переміщення через кордон.
фото львівської митниці

фото львівської митниці

Сьогодні, 4 лютого, працівники Львівської митниці передали українським музеям історичні та культурні цінності, які були вилучені за спроби їхнього незаконного переміщення через кордон. Загальна вартість переданих цінностей перевищує один мільйон гривень.

Як повідомили у пресслужбі Львівської митниці, Національному музею історії України у Другій світовій війні передали багнет до гвинтівки Маузера, шпагу офіцера піхоти 1896 року випуску та металеві монети з портретом Королеви Ядвіги. А Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця» отримав шість орденів та медалей, а також церемоніальну шпагу 1882 року, шашку 1927 року та багнет.

До Ржищівського археолого-краєзнавчого музею передано ніж типу Боуї та самовар кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Читайте також: На Львівщині можуть запровадити електронну реєстрацію для перетину кордону

Нагадаємо, що у 2022 році львівські митники вже передали закладам культури дві ікони початку ХІХ сторіччя – «Христос біля ганебного стовпа» та «Покрова Пресвятої Богородиці» Найближчим часом іншим українським музеям передадуть ще чотири, а також ордени та старовинну зброю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!