Львівські видавництва у списку Книга року ВВС та найдовший мурал міста. Головне за добу

1206 0
Коротко про головні події минулої доби.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Новий мурал у Львові. Студенти кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету на тильній стороні гаражного кооперативу по вул. Ярославенка, 36 створили мурал, який є чи не найдовшим повноколірним муралом Львова. Щоб його виконати, студенти витратили 53 відра фарби. Довжина мурала – 56 метрів, висота 6 метрів, а загальна площа – 336 метрів квадратних.

Довгий список літературної премії ВВС. ВВС News Україна визначила Довгі списки літературної премії Книга року ВВС-2021, Книга року ВВС-Есеїстика-2021 та Дитяча Книга року ВВС-2021. До Довгих списків літературної премії Книга року ВВС-2021 цього року увійшли кілька львівських книг. Частину з них написали письменники зі Львова, а деякі – у львівських видавництвах.

Читайте також: Львівські студенти-дизайнери створили найдовший повноколірний мурал

Аеромедичний порятунок. Зі Славського до Львова гелікоптером транспортували 11-річного хлопця у стані мозкової коми. Хлопець потребував термінової госпіталізації, тому гвинтокрилом дитину швидко доправили у Львівську міську дитячу клінічну лікарню Львова.

Дистанційне замість канікул. Львівську міську комісію з ТЕБ і НС просять переглянути рішення про канікули, які достроково ввели з 18 до 24 жовтня та дозволити школам цей тиждень вчитись в форматі онлайн. Голова постійної комісії освіти та науки Львівської міської ради Вікторія Христенко каже, що через дистанційну освіту ковід не передається, тому не розуміє рішення йти на канікули.

Дударику – 50. Львівська державна академічна хорова капела «Дударик» відзначає цього року ювілей – 50 років від створення. Переглянути фото останніх років можна тут.

Читайте також: До Львова гелікоптером доправили 11-річного хлопця у стані мозкової коми

Tour de Lviv Region на Львівщині. Міжнародний союз велосипедистів включив в перелік заходів на 2022 рік велоперегони «Tour de Lviv Region». Шосейні змагання для професійних велосипедистів з усього світу Львівщина проводитиме 12-15 травня 2022 року. Зараз управління молоді та спорту розробляє маршрут, яким відбуватимуться перегони. Одразу після внесення перегонів до основного світового календаря велоподій на змагання зареєструвались команди з Австрії, Нідерландів та Казахстану.

КТ при коронавірусній хворобі. З початку пандемії цей метод діагностики став ще дуже популярним серед українців, проте ефективність його використання для хворих на коронавірус є сумнівною. Коли варто призначати КТ, а коли така діагностика не є підставою для призначення, читайте тут.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!