Україна

Медведчук та його соратник створили в росії «Другую Украину»

720 0
Таку ГО зареєстрували у червні цього року.
Фото: УП

Фото: УП

У росії створили новий політичний проєкт «Другая Украина». Він існував і до цього, проте раніше мав неформальний характер, а зараз його оформили офіційно як громадську організацію. Головою виконкому став колишній український журналіст Денис Жарких, а Віктор Медведчук – головою ради. Про це повідомили журналісти «Схем» (проєкт Радіо Свобода) з посиланням на дані реєстру юридичних осіб рф.

Читайте також: Суд арештував приховані активи дружини Медведчука на понад 440 млн грн

«У червні цього року був створений громадський рух «Региональное общественное движение «За развитие гражданского общества «Другая Украина». Адреса організації – Москва, Арбат, провулок Кемарницький, 9. Крім цього, «Другая Украина» заявила про інтелектуальну власність на товарні знаки: «Настоящая Украина», «Голос другой Украины» та «Другая Украина». Відповідно до заявлених видів діяльності, «Другая Украина» – громадська нерелігійна організація, а не політична партія, тому вона не може брати участі у виборах до місцевих рад чи до державної думи РФ», – розповіли журналісти «Схем».

«Другая Украина» почала проводити в росії публічні антиукраїнські заходи. Зокрема, 19 липня в Будинку російського зарубіжжя ім. Солженіцина пройшов круглий стіл «Украинская русофобия: истоки и механизмы преодоления». На сторінці «Другой Украины» йдеться, що «основою для обговорень стала стаття Медведчука «Дві України як нова політична реальність».

Також додамо, що до новоствореного політичного руху долучаються і інші зрадники-втікачі з України. Серед них політичні коментатори з закритих проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від ОПЗЖ і обвинувачені у державній зраді і сепаратизмі політтехнологи.

Нагадаємо, що на Львівщині арештували ще дві земельні ділянки з об'єктами нерухомості Оксани Марченко.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!