Міністерство культури підтримає перенесення могили Ватутіна, коли отримає необхідні документи

888 0
МКІП вважає доцільним перенесення могили військового діяча генерала армії, Героя Радянського Союзу М.Ф. Ватутіна з Маріїнського парку в інше місце.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Міністерство культури та інформаційної політики підтримає перенесення могили Ватутіна, коли отримає весь пакет документів від КМДА. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про охорону культурної спадщини», надання дозволу на переміщення (перенесення) пам'яток культурної спадщини національного значення належить до повноважень Кабінету Міністрів України. Відповідне подання готується Міністерством культури та інформаційної політики України. З метою його підготовки до Міністерства необхідно надати пакет документів від Київської міської влади.

 

Станом на 10 лютого 2023 року запиту щодо вилучення пам’ятки з Державного реєстру чи її переміщення (перенесення) на адресу МКІП не надходило. Але щойно МКІП отримає документи, в якнайшвидший спосіб запустить процес.

У Мінкульті наголосили, що рішення щодо пам’ятки національного значення стосовно вилучення її з Реєстру або переміщення (перенесення) приймається виключно Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, 9 лютого у Маріїнському парку демонтували пам’ятник радянському воєначальнику генералу Ніколаю Ватутіну, а наступного дня комунальники прибрали частину постаменту, на якій був напис «Генералу Ватутіну від українського народу».

За словами директора Департаменту міського благоустрою Тимура Ткаченка, з постаментом було складніше і його не прибрали разом з пам'ятником, лише тому, що виявився вагою у 24 тонни.

Фото: Тимур Ткаченко / Facebook

Ігор Ющенко

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!