МЗС анулювало дипломатичні паспорти понад двом сотням нардепів. Серед них – 18 з Львівщини

2411 0
Після повернення з відрядження власник диппаспорта повинен в 10-денний термін повернути документ на зберігання в МЗС.
Фото: fakty.com.ua

Фото: fakty.com.ua

Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти 225 народним депутатам, які не здали їх після офіційних закордонних відряджень. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела.

У списку тих, кому анулювали документ – народні депутати з різних фракцій і груп, а також перший віце-спікер Олександр Корнієнко, віце-спікерка Олена Кондратюк, голова фракції СН Давид Арахамія і голова профільного комітету у закордонних справах Олександр Мережко.

Також до переліку тих, хто залишився без диппаспорта, увійшли 18 представників Львівщини у парламенті. Це Микола Княжицький, Андрій Парубій, Микола Величкович, Олег Синютка, Андрій Лопушанський, Ростислав Тістик, Павло Бакунець, Галина Васильченко, Тарас Батенко, Роман Лозинський, Святослав Юраш, Юрій Камельчук, Андрій Кіт, Ярослав Дубневич, Наталя Піпа, Євген Петруняк, Орест Саламаха, Остап Шипайло.

Як свідчать скріншоти документа, директор Департаменту консульської служби МЗС України Роман Горяйнов в офіційному листі на адресу Апарату Верховної Ради України та управління забезпечення міжпарламентських зв’язків ВРУ повідомив про анулювання дипломатичних паспортів 225 народним депутатам України.

Зазначається, що згідно з пунктом 16 Положення про дипломатичний паспорт Указу Президента № 264 від 12.05.2015 року, після повернення із відрядження власники таких документів повинні в десятиденний термін повернути дипломатичні паспорти до МЗС на зберігання.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!