На Личаківському кладовищі у Львові завершують перший етап ексгумації

4155 0
Меморіально-пошуковому центру «Доля» вдалося віднайти останки вже понад 200 людей.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

На Личаківському кладовищі у Львові завершують перший етап робіт із ексгумації давніх поховань. Меморіально-пошуковому центру «Доля» вдалося віднайти останки вже понад 200 людей. Про це повідомив  у коментарі Tvoemisto.tv керівник Меморіально-пошукового центру «Доля» Святослав Шеремета. 

«На днях ми сподіваємося завершити роботи на цій ділянці та плануємо перейти до другої половини газону. Щодо того, які поховання є на другій ділянці кладовища, наразі складно сказати. Ми передбачали, що там здебільшого будуть поховання часів Першої світової війни. Проте бачимо, що там є і поховання повоєнного періоду, тобто 1945, 1946, 1947 років», – зазначив він.

Читайте також: На Личаківському кладовищі почали ексгумацію давніх поховань, зокрема радянських 

Давні поховання наразі зберігаються, але після проведення всіх етапів досліджень їх перепоховають. Поховання часів Першої світової мають перенести неподалік на поля №84 та №85, де планують збудувати Меморіальний комплекс сучасним Героям України. Натомість, як повідомляли на початку робіт на полі, поховання радянських часів зберігатимуть у спеціальному депозитарії до прийняття відповідних рішень.

Нагадаємо, що Львів планує створити нове військове кладовище на місці колишніх військових поховань, що були відомі львів'янам як «марсове поле». Натомість давні поховання перенесуть. Tvoemisto.tv розповідає історію цього кладовища і яким може бути новий меморіальний комплекс за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!