Київ

На ярмарку «Всі.Свої» у Києві охоронець вивів з приміщення підлітка з аутизмом. Як відреагували організатори

1236 0
Організатори визнали свою провину та перепросили за інцидент.

На столичному ярмарку «Всі.Свої» стався обурливий інцидент – охоронець події вивів підлітка з аутизмом, мовляв, «він ходить і засмучує людей цим». Історією свого неприємного походу на ярмарку розповіла мама хлопця – Світлана Абалова у Facebook. 

Жінка прийшла на ярмарок зі своїми двома дітьми, вони трохи прогулялися і вирушили на терасу, щоб відпочити. Поки Світлана робила замовлення, діти чекали.

«Донька розмовляла, Марк ходив туди-сюди під музику на терасі, поки я на відстані кілька метрів робила замовлення. Обернулася, а Марка немає, ми подумали, що він пішов у вбиральню і чекали на нього. Так от щоб ви розуміли, я його знайшла за межами «Всі. Свої» на Десятинній, його вивели та не впускали, тому що цитую «він ходить і засмучує людей цим», – розповідає Світлана.

Світлана спілкувалася з охоронцем, який не представився. Він не давав повернутися назад на ярмарок, погрожував Світлані «що викличе 03», а на завершення заявив «я думал вы – нормальная, а вы – мать кукушка».

Читайте також: у столичних громадських просторах Vcentri Hub анонсували низку тренінгів та лекцій

Світлана зазначає, що охоронець намагався не пропустити її назад із сином, де залишалася її донька. Зрештою жінка з дітьми пішла: «Ми забрали речі і вийшли, я була розлючена, а Марк розгублений – так він сидів під деревом, щоб прийти до тями».

Згодом на офіційній сторінці у Facebook організатори ярмарки «Всі. Свої» перепросили за інцидент та повідомили, що припинили роботу з підрядником, яким забезпечував охоронну діяльність.

«Учора на маркеті сталася неприпустима для нашого бренду ситуація. Один з охоронців, з яким ми співпрацювали в межах івенту, жахливо повівся із сином пані Світлани, вивівши його з маркету неправомірно та безпідставно, тим самим потенційно наразивши на небезпеку. Нам неймовірно прикро, соромно та болісно, що це не просто трапилося на локації наших маркетів, а що така поведінка для когось досі допустима», – йдеться у дописі «Всі. Свої».
 
Від усієї команди хочемо перепросити за цю ситуацію перед пані Світланою, її родиною та Марком. Вона повністю йде в розріз із цінностями та принципами нашого проєкту. Де повага до людини – базовий та найважливіший пункт. Ми як платформа підтримували й завжди будемо підтримувати рівність. Та плекатимемо повагу та любов до наших гостей.
 
 
Також організатори визнали свою провину, що не зробили додатковий акцент на пункті взаємодії з людьми, під час інструктажу персоналу. Бо для нашої команди, це абсолютно очевидні речі, «утім, на жаль, ця ситуація ще раз показала, що тема інклюзивності та безбар'єрності досі залишається проблемною й потребує нашої більшої уваги».
 
Після припинення роботи з підрядником організатори пообіцяли надалі прискіпливіше слідкувати, щоб кожен, хто дотичний до організації їх маркетів ставився з повагою, толерантністю та емпатією до відвідувачів. Окрім цього, там висловили готовність надати всю необхідну інформацію та сприяти вирішенню ситуації в правовому полі, у випадку, якщо мама підлітка Світлана Абалова вирішить звернутися до правоохоронних органів. 
 
«Наша команда намагається сконтактувати з пані Світланою, аби перепросити особисто. Розуміємо, що в такій ситуації наших вибачень замало, втім, якщо пані Світлана дозволить, спробуємо загладити провину. Просимо вибачення в усіх, кого зачепила та засмутила ця ситуація. Обіцяємо зробимо все можливе, щоб наші гості почували себе комфортно та в безпеці», – підсумували у «Всі. Свої».
 
Нагадаємо, раніше «Твоє місто» провело публічну дискусію щодо пріоритетних напрямів стратегії повоєнного відновлення столиці України, значну частину якого приділили розвитку інклюзивного середовища в місті, зокрема, безбар’єрного простору. Текстову версію дискусії читайте за посиланням.
Ігор Ющенко

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!