Київ

Над пошкодженою частиною Будинку з комахами зводять тимчасове перекриття від опадів

313 0
Забудовник також обіцяє розробити проєкт реставрації будинку
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Забудовник обіцяє укласти охоронний договір на історичну будівлю на Володимирській, 93 і зводить над ним укриття від снігу та дощу. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Вчора мав нагоду проінспектувати хід робіт на Володимирсткій, 93 - Будинок з комахами. Там уже майже зібрано накриття для захисту пошкодженої частини будівлі від опадів та снігу. До кінця тижня забудовник обіцяв укласти охоронний договір з Департамент охорони культурної спадщини КМДА та розробити проєкт реставрації (відновлення) будівлі», - написав він у facebook.

Восени минулого року стало відомо, що будівельники копають котлован у безпосередній близькості до «Будинку з комахами», який отримав охоронний статус, через кілька місяців після того, як його вже почали зносити. Внаслідок цього «Будинок з комахами» почав просідати.

Після того, як будинок був внесений до Реєстру об'єктів культурної спадщини. Київські активісти розпочали облаштування громадського простору – встановили лавки, вазони з квітами, столики з кавою та навели лад у приміщеннях.

На сьогодні частково розібраним лишається праве крило будинку.

Нагадаємо, генпідрядником будівництва вказано ТОВ "Інфрабуд" (власники - Сергій і Олександр Глімбовські), яке перебуває в процесі банкрутства з лютого 2023-го. Реальний забудовник - той самий який і в сусідної ділянки - на куті Володимирської та Саксаганського - ТОВ "Сенс.Буд", бенефіціар якого, за даними держреєстру, - Оксана Кушнір з реєстрацією на Кіпрі. Оксана Кушнір є дружиною президента комунального "Київміськбуду" Ігоря Кушніра та має громадянство Кіпру, а син Ілья 1994 року народження є діючим депутатом Київради від партії УДАР. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!