Нові кільцеві розв’язки у Львові, криза в ОХМАТДИТі та рідкісний синдром після Covid-19. Головне за добу

1317 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

У Львові планують реорганізувати рух на перехрестях, що на вулицях  Кульпарківська – В. Великого і Кульпарківська – Наукова. Там планують облаштувати кільцеві розв’язки за принципом roundabout. До травня 2022 року має відбутись проєктування, а до вересня роботи мають виконати.

Читайте також: Лікарню у Брюховичах доєднали до Першого медичного об’єднання

У Львові мають намір ревіталізувати будівлю, яка розташована на території колишнього заводу «Львівприлад». Територія заводу давно не використовується як промисловий об’єкт, сама споруда – теж. Йдеться про повне відновлення будівлі і надання їй нового значення.

У Львові та Львівській області штам коронавірусу Омікрон наразі не виявили, проте перший випадок в Україні вже зафіксували. Заступниця гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Озірковська розповіла, як швидко новий штам коронавірусу може в нас розповсюдитися, які його особливості та кого Омікрон здатний заражати насамперед.

Читайте також: У Львові олімпієць-каратист Горуна побився з ветераном АТО Федуном

У львівському ОХМАТДИТі заступники директорки та більшість керівників відділень ініціюють звільнення з посади нинішньої очільниці лікарні Олександри Бурди. Таку заяву пояснюють результатами неефективного управління та відсутністю будь-якої стратегії розвитку закладу. Сама ж директорка вважає, що проблеми виникли не через погану роботу, справжня причина – політичний інтерес депутатів Львівської обласної ради. Також чиновники знову заговорили про приєднання Охматдиту до Чорнобильської лікарніTvoemisto.tv з’ясовувало, що насправді відбувається в обласній дитячій лікарні.

Із 13 січня 2022 року пільговики у громадському транспорті Львова не матимуть можливості їздити за пенсійними посвідченнями. Їм потрібно буде мати картку «Леокарт» та завалідувати її. Лише тоді людина матиме право пільгового проїзду. Детальніше читайте у новині.

Читайте також: Де покататися на сноубордах, лижах і тюбах неподалік Львова. Локації, фото

У Галицькому районному суді Львова відбулося засідання, де обрали запобіжний захід підозрюваному у розбещенні школярки. Мешканець Києва отримав 60 днів тримання під вартою без права вносити заставу. 

У 2022 році на підтримку медичних установ витратять 670 млн грн, а на розвиток закладів освіти заклали 37 млн грн. Під час пленарного засідання сесії 23 грудня депутати облради проголосували відповідні комплексні програми.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!