Обов’язкова самоізоляція, бюджет Львова 2022 та ліки для СМАйликів із держбюджету. Головне

1260 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

В Україні вперше будуть закуповувати ліки для СМАйликів за державний бюджет. Верховна Рада виділила 300 мільйонів гривень закупівлю дороговартісних ліків, зокрема для лікування СМА.

Від сьогодні Україна запроваджує обов’язкову самоізоляцію для тих, хто повернувся з країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу «Омікрон». Відповідні зміни внесли до Постанови №1236 під час засідання Кабінету Міністрів України 1 грудня. 

Читайте також: Світ глухих. Як люди з вадами слуху викликають «швидку»

На вулиці Куліша у Львові планують збудувати готель. Йдеться про ділянку, яка є проміжною між вулицею Куліша і проспектом Чорновола. Територія, де планують будівництво, розташована поблизу будівлі під номером 30.

У Львові затвердили бюджет міста на 2022 рік. Він становить 677 мільйонів гривень, а торік бюджет становив понад 2 мільярди. 

Про те, чи будуть рости ціни на нерухомість, які райони Львова потребують забудови і чим виділятися на ринку первинного житла читайте тут.

Читайте також: Львів отримав статус громади, дружньої до молоді

У 250 закладах освіти Львова, куди входять і садки, і школи, укриття є у 233. Як правило, вони облаштовані у пристосованих підвальних приміщеннях, куди в разі небезпеки можуть евакуювати дітей та вчителів. 

З 17 грудня і до 20 січня у Львові працюватиме різдвяний ярмарок. Дерев’яні будиночки незабаром монтуватимуть на проспекті Свободи і на площі Ринок. 

6-7 грудня у Львові планують відкрити ділянку на вул.Бандери від вул.Городоцької до вул.Федьковича. Це буде пішохідна зона, по якій курсуватиме лише трамвай. 

Читайте також: Дощ із зірок. Коли і де цьогоріч можна побачити зорепад Гемініди

У Львові обрали електронну систему керування навчанням. У Всеукраїнському конкурсі перемогла львівська компанія «Лаєнвуд Софтвер Україна» з системою «НІТ». Йдеться про електронний журнал, щоденник для закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади.

Читайте також: Тисяча гривень за вакцинацію. Як працюватиме анонсована ініціатива Зеленського

Учора, 3 грудня, раптово помер директор Будинку вчених у Львові. У нього зупинилося серце.

У Львові визначили перелік місць для передноворічної роздрібної торгівлі хвойними деревами у період з 18 грудня 2021 року по 6 січня 2022 року. Більше тут.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!