Дерусифікація столиці та ракетний удар по передмістях. Головні події дня у Києві

1261 0
Дайджест новин у Києві за 15 квітня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Шлях додому. Щодня до Києва повертається 40-50 тисяч людей.

Бізнес. Депутати Київської міської ради звільнили орендарів комунального майна від орендної плати на час воєнного стану.

Транспорт. У Києві запустили трамвайний маршрут №28Д від вул. Милославської до станції метро «Позняки». Загалом місто постійно розширює мережу працюючого громадського транспорту. Наразі столицею курсують 137 автобусів, 57 трамваїв, 35 тролейбусів.

Крім того, 14 квітня 2022 року найбільший оператор автобусних перевезень Європи FlixBus оголосив про відновлення маршрутів до Києва та ще низки українських міст, рейси до яких були призупинені з початком війни: Житомира, Рівного, Вінниці, Умані, Хмельницького, Тернополя. А з 28 квітня почне свою роботу нова лінія FlixBus з Києва до Будапешта. 

Читайте також: Наразі ми не бачимо намірів росії застосувати ядерну зброю, – Міноборони

Перейменування. У столиці перейменували три залізничні станції та одну бібліотеку, які носили назви, пов’язані з країною-агресором. Також Київрада ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя. 

Міжнародні відносини. Київ відвідала мер Парижа Анн Ідальго. З мером столиці Віталієм Кличком вони підписали Угоду про встановлення дружніх відносин між містами. 

Київська область. Російські військові завдали трьох ракетних ударів по об'єктах області. 

Водночас правоохоронці виявили вже понад 900 тіл загиблих мирних мешканців у населених пунктах Київської області. 

Крім того, до Київської області приїхав сценарист серіалу «Картковий будиночок», аби набрати матеріалів для фільму про звірства російських окупантів.

Нагадаємо, перша допомога від США на 800 мільйонів доларів має прибути в Україну в найближчі 24 години.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!