Київ

Після ліквідації сектору розвитку веломережі у Дептрансі Києва кажуть, що продовжать будувати велоінфраструктуру

568 0
У Дептрансі кажуть, що до реалізації Концепції розвитку велоінфраструктури залучатимуть громадськість.
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

У департаменті транспортної інфраструктури КМДА стверджують, що працівники сектору розвитку веломережі перейшли до КП «Центру організації дорожнього руху» (ЦОДР), який також підпорядкований Дептрансу. Про це заявили у департаменті транспорту.

«Ми плануємо і надалі розвивати велоінфраструктуру задля комфорту мешканців і гостей Києва, з урахуванням пропозицій та рекомендацій велоспільноти. Адже розвиток велосипедної інфраструктури залишається пріоритетним в організації дорожнього руху. У 2023 році на вулично-дорожній мережі міста Києва планується впровадження велосипедної інфраструктури на більше 10 вулицях», - йдеться у заяві

У департаменті додали, що профільним центром у частині розробки комплексних схем організації дорожнього руху з урахуванням велоінфраструктури є КП «Центр організації дорожнього руху», що перебуває в підпорядкуванні Департаменту. Саме до цього комунального підприємства, як повідомляється, перейшли працівники сектору розвитку веломережі Департаменту транспортної інфраструктури.

Крім того, кажуть, що до реалізації Концепції розвитку велоінфраструктури залучатимуть громадськість.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА ліквідували сектор розвитку веломережі.

Він був створений у 2018 році для виконання Концепції розвитку велосипедної інфраструктури, яку затвердила Київрада у 2019 році.

Підрозділ працював 3,5 року, спочатку під головуванням Юлії Хан, а потім його очолював Станіслав Клименко. За час існування цього сектору у Києві розвинули веломережу з 69 км до 220 км, з'явилося понад 1600 велопарковок та змінився підхід до проєктування.

Як відомо, київський Дептранс з 1 вересня 2021-го очолює екскерівник Служби автомобільних доріг Львівщини Руслан Кандибор. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!