Портников: Спроба влади відправити на карантин туди, де найбільша недовіра – не помста, а дурість

9911 0
Публіцист Віталій Портников прокоментував ситуацію з поверненням українців з Китаю та пояснив, що «не так» зробила влада.
фото: Дарія Давиденко / Апостроф

фото: Дарія Давиденко / Апостроф

«Майдан став можливим внаслідок тотальної недовіри людей до влади Віктора Януковича. При цьому прихильники режиму – ті, хто голосував за Януковича на трагічних для країни виборах 2010 року – були не здатні зрозуміти ані природи цього недовіри, ані рівня некомпетентності влади і її нездатності домовитися з суспільством. А багато хто не розумів, навіщо взагалі домовлятися з тими, кому не подобається їхній улюбленець-рецидивіст», – пише на своїй сторінці у Фейсбук про ситуацію, що склалася з евакуацією українців із Уханю публіцист італій Портников.

Читайте також: Майдан не закінчився шість років тому – він триває!

За його словами, у день загибелі Небесної Сотні багато прихильників чинної влади так само не можуть зрозуміти ані недовіри до неї, ані рівня її некомпетентності, ані рівня її некомунікабельності. Вони обурені діями людей, які бояться неправильно організованого карантину – при тому, що ніхто в цілому світі точно не розуміє, як поширюється небезпечна хвороба і як від неї вберегтися. 

«Але вони не дивуються діям влади, яка дев'ять місяців буквально хизується своєю некомпетентністю, своїм нерозумінням того, що відбувається в країні і світі, а потім відправляє на карантин саме в ті регіони, де їй не довіряють найбільше? І не організує належної комунікації з людьми, які повинні будуть знаходитися поруч з потенційною небезпекою? Щоб отримати таку реакцію? Щоб ще більше посилити суспільний розкол? Та ні, звичайно ж, вони про це і не думали. Ні, це не помста. Це дурниця. Дурість – це те, що схарактеризовує дії влади», – каже публіцист й додає, що через шість років після загибелі Небесної Сотні, коли була надія, що українці можуть прокинутися і протверезіти хоча б на час, хоча б через пожарища в Києві і війну, виявилося, що ми, як і раніше, живемо в Країні Дурнів.

Читайте також: Україна почала жити у ХХІ столітті, коли переміг Майдан. Віталій Портников про наше майбутнє

Нагадаємо, сьогодні до України прибув літак із евакуйованими з Китаю українцями та іноземцями, які перебували у місті Ухань, епіцентрі коронавірусу. Літак прилетів до Харкова, після чого евакуйованих доставлять на Полтавщину в санаторій у Нових Санжарах, де 14 днів будуть на карантині. Мешканці цього села, сіл Тернопільщини та Львівщини почали протестувати проти розміщення евакуйованих на їх території, перекривають дороги та облаштовують блокпости.

Ще минулого тижня на Львівщині почали ширитись чутки, що літак прилетить до Львова, а евакуйованих розмістять на карантин у одному з санаторіїв області. Ця новина викликала найбільше збурення у Винниківському госпіталі. Паніка почалася у середу зранку, коли з госпіталю почали виписувати пацієнтів. Точної локації, куди привезуть пасажирів літака, офіційні органи влади не називали, тож це і стало причиною збурення мешканців. У Львівській ОДА на брифінгу заявили, що у них немає підтвердженої інформації, що у госпіталь у Винниках та у Львівську обласну інфекційну лікарню прибудуть пасажири спецрейсу.

Детальніше про прибуття літака з Китаю та протести місцевих мешканців можна у спецматеріалі Tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!