Які посилені обмеження чекають львів'ян з листопада та як хворіють на Covid-19 вакциновані. Головне

1383 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

З 1 листопада у Львові почнуть діяти посилені карантинні обмеження – у ТРЦ та на ринки не впускатимуть відвідувачів, які не мають сертифікату вакцинації або ж негативного ПЛР-тесту. 

В Україні в деяких депо «Укрзалізниці» машиністи розпочали італійський страйк «робота по інструкції», до якого долучилося Львівське Західне депо. Чого вони вимагають – читайте тут

Читайте також: Як підтримувати імунітет восени. П’ять простих правил 

У Львові 502 голоси назбирала петиція про демонтаж пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту на площі Євгена Маланюка з 500 необхідних. Тепер її мають розглянути депутати Львівської міської ради. 

У Львові внаслідок пожежі в металевому вагончику на вул. Городоцькій оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня. В пожежі загинуло три особи, вік яких та стать встановлюють. 

Читайте також: З початку року на Львівщині на 6% зросли ціни на продукти  

Вакциновані теж хворіють на Covid-19, але переносять хворобу легше, і лікування триває 7-10 днів, натомість невакцинованих – орієнтовно від 14 днів. Про це та більше говорить директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак.

Екскурсії Львовом. Розповідаємо про про те, що було на місці будинку кафе-ресторану «Celentano» на площі Ринок, а також про кілька особливих локацій поблизу.

Читайте також: У Львові відреставрували дерев’яні вікна в будинку 1901 року

На Винниківській тютюновій фабриці проводили обшуки, які пов’язані із масштабною контрабандою сигарет на підприємстві.

Для зменшення заторів на об’їзді перехрестя Бандери – Городоцької у Львові встановили правила. Переводять світлофори у жовтий сигнал та закривають пішохід на перехресті вул. Хотинська – Коротка – Городоцька. Більше тут. Додамо, що роботи на перехресті проводитимуть цілодобово, аби зменшити тривалість ремонту. 

Читайте також: До +14 та без опадів. Якою буде погода у Львові на вихідні 

В Україні ввели санкції проти російської мережі магазинів MERE та проти 237 осіб, які причетні до організації виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях України.

У мережі опублікували документи зі справи розстріляного митця Гната Хоткевича. В архіві можна побачити анкету заарештованого митця, ордер, протоколи обшуку, виписку актів про розстріл та інше. 

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!