Львівщина реформуватиме соціальну складову у роботі ТЦК та СП. Що це означає

15250 0
Раніше Львівщину обрали пілотною областю з реалізації проєкту щодо модернізації соціальної складової в роботі ТЦК та СП.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині триває регіональний семінар-практикум для працівників ТЦК та СП. Його метою є відпрацювання алгоритмів роботи супроводу родин військовослужбовців в ТЦК та СП та для налагодження обміну інформацією з метою забезпечення реалізації прав і можливостей військовослужбовців, ветеранів, їх сімей, підвищення ефективності та компетенції по роботі з сім’ями військовослужбовців.

Як повідомила пресслужба Львівської ОВА, від початку повномасштабного вторгнення Львівщина значно посилила роботу у напрямі надання допомоги військовим та їхнім родинам.

Читайте також: Наскільки виконується мобілізація на Львівщині та хто вручає повістки

«Я вважаю, що правильно буде, коли ТЦК та СП стануть місцем, де воїнам і їхнім рідним допоможуть у вирішенні їхніх запитів або перескерують туди, де точно допоможуть. Для початку хочемо змінити ставлення людей до роботи ТЦК. Ця служба виконує дуже важливі функції, окрім військових. Пропоную скоординувати нашу діяльність так, щоб люди відчули цю допомогу через ТЦК та СП. З іншої сторони – нашим завданням є скоординувати цю діяльність і покращити імідж людей, які виконують дуже важливу функцію – допомагають воювати на фронті», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, наступний етап проєкту – виїзні прийоми родин військовослужбовців та тих, хто втратив рідних на війні. Такі зустрічі відбуватимуться на базі ЦНАПів. 

«Працівники від ТЦК, які відповідають за соціальний супровід, здійснюватимуть прийоми, аби краще взаємодіяти з фахівцями, які надають послуги родинам у Центрах надання адміністративних послуг. Коли буде сформований графік зустрічей в ЦНАПах області, інформацію оприлюднять на сторінках Львівської ОВА, координаційних центрів при РВА та громад. Будуть визначені дні, у які родини військовослужбовців, ветеранів чекатимуть у ЦНАПах їхніх громад, щоб вирішити ті питання, з якими вони зверталися в ТЦК та СП», – пояснив Максим Козицький.

За словами голови Правління ГО «Простір можливостей» Оксани Коляди, практичний семінар присвячений модернізації соціальної роботи ТЦК та СП та налагодженню взаємодії з іншими надавачами послуг. Наразі відповідні навчання вже пройшли 30 фахівців зі Львівщини, наступним кроком стане обговорення механізмів впровадження послуги з громадськими організаціями та ТЦК, далі – сам супровід.

Нагадаємо, на Львівщині загальна мобілізація військовозобов’язаних осіб триває. В області план мобілізації виконують на 70 – 80%. У Львові та області на вулицях міста працівники ТЦК та СП часто проводять агітаційні заходи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!