Садовий наголосив, що до кінця року на всіх автобусах можна буде оплатити карткою

1620 0
Мер каже, що більшість львів’ян продовжують платити готівкою.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Мер Львова Андрій Садовий розпочав зустрічі з усіма водіями, які працюють у громадському транспорті. Місто отримує від водіїв різні зауваження та пропозиції. На одній із зустрічі мер наголосив, що до кінця року можливість розрахуватись карткою або телефоном буде у всьому громадському транспорті Львова

«Збираємось у невеликому колі по 60 людей, щоб мати змогу нормально поспілкуватися. Жартували, що спочатку дістається водію, а вже потім Садовому. Десь так воно і є. Під час розмови отримали різні зауваження та пропозиції. Більшість із них насправді дуже доречні, важливі, а головне – реальні до виконання», каже Андрій Садовий.

Читайте також: Скільки вже грошей у Львові витратили на впровадження е-квитка та чому не всюди є валідатори

Садовий зазначив, що у Львові вже на 10-ти автобусних маршрутах є можливість оплатити проїзд банківською карткою, або телефоном, і до кінця року така можливість буде у всьому громадському транспорті Львова. Проте, за його словами, більшість львів’ян продовжують платити готівкою. 

«В нас наче всі проти готівки, але на практиці ситуація трохи інша. Давайте разом змінювати цю статистику. Безготівкова оплата – це справді зручно. Якщо не знаєте, як це зробити або маєте сумніви, то запитайте у контролера, вони з радістю підкажуть і навчать. Власне на цьому тестовому етапі – це їхня головна функція», – каже він.

Читайте також: «Запровадити е-квиток у Львові з першого грудня – цілком реально»

Нагадаємо, нещодавно Tvoemisto.tv поспілкувалося з директором Львівського комунального підприємства «Львівавтодор» Миколою Власюком та представником компанії «SoftServe» Олегом Засадним про результати тестового етапу впровадження безготівкої оплати, коли саме повноцінно працює е-квиток, чому його так довго впроваджують і що заважає це зробити. Детальніше читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Додамо, що тестування безготівкової оплати проїзду триває на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. Також безготівкова оплата доступна на маршрутах № 5А, № 62, №39, №11, №58, №59, №61.

Зауважимо, що Андрій Садовий під час сесійного засідання у вересні заявив, що якщо у Львові до кінця 2023 року не впровадять електронний квиток, то департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради припить роботу. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!