Київ

Серед перевірених укриттів у Києві технічно придатні лише 65%

918 0
Міністр із питань стратегічних галузей промисловості називає результати ревізії невтішними.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві міські та районні служби спільно з представниками поліції та ДСНС проінспектували майже 3 382 укриття та сховищ із наявних 4,6 тис., абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу. Про це заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.
 
«Підбили результати роботи комісії по перевірці укриттів Києва за вчорашній день. Доповів президенту проміжні результати на селекторі. Перевірено 3,382 об'єкти, що складає 73% від загального фонду укриттів Києва», – йдеться у його повідомленні.
 

За словами Камишіна, 35% від перевірених не придатні для експлуатації, 65% технічно придатні.

«Технічна придатність укриттів з однієї сторони дає нам надію, що приведення їх до ладу дає нам достатній фонд укриттів для міста. Проте перелік зауважень до технічно придатних укриттів залишається значним», – заявив він.

Як зазначили у КМДА, 920 укриттів у столиці потребують підготовки та можуть бути укриттями за умови належної підготовки.

Наразі розпочаті роботи – за кожною адресою формується висновок щодо стану укриття та його придатності незалежно від форми власності та балансоутримувача.

Як нагадав заступник голови КМДА Пантелеєв, «протягом 2022-2023 років у Києві провели понад 9 тисяч інспекційних виїздів, за результатами яких районним адміністраціям надавали доручення оперативного усунення недоліків. Насамперед ішлося про адреси, на які надходили зауваження від містян. Загалом за цей період місто виділило районам, як відповідальним розпорядникам коштів, понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи в спорудах цивільного захисту».

«Зараз тривають позапланові перевірки, і фокус нашої уваги максимально сконцентрований на тому, щоб кожне укриття чи сховище було технічно придатним і оперативно відчиняли в разі повітряної тривоги», – зауважив Пантелеєв.

Нагадаємо, станом на ранок 5 червня комісією в складі ДСНС, поліції, представників райдержадміністрацій та служб міста в усіх районах Києва перевірено понад 1600 укриттів. Перевірка виявила, що до 10% столичних укриттів не забезпечено безперешкодний доступ, а 37% перебувають у незадовільному стані.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!