Що буде з останньою комунальною лазнею Львова та чому не скасували комендантську годину в тилу. Підсумки доби

1334 0
Нині 4 жовтня та 588 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Нацполіція

Фото ілюстративне: Нацполіція

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 43 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 17 ударів по районах зосередження противника та 6 по його ЗРК. Уражено 21 ворожий артилерійський засіб.

Сили оборони України мають частковий успіх на Мелітопольському напрямку, зокрема західніше Роботиного Запорізької області та на Бахмутському – в районах Кліщіївки та Андріївки. Завдають окупаційним військам втрат, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

Читайте також: Нардепи пропонують дозволити призивати пенсіонерів. Що відомо та кого можуть мобілізувати. Йдеться про українців, які мають високу професійну підготовку та визнані ВЛК придатними для служби.

А також: Деяким військовослужбовцям збільшили виплати. Кому і на скільки. Зокрема, це поранені, інструктори навчальних центрів, строковики та курсанти.

Та: На Київщині збільшать кількість мобільних груп ППО. Таких заходів вживають для посилення захисту населення та енергетичних об’єктів від російських атак.

Акцент дня: «Підемо на пікет, якщо її закриють». Що буде з останньою комунальною лазнею Львова. Приміщення відомої серед львів’ян «лазні на УПА» передали у постійне користування Другому медичному об’єднанню. Це остання комунальна лазня у місті. Дехто з відвідувачів ходить сюди упродовж тридцяти років і каже, що кращої годі знайти. Час тут ніби застиг: перед входом тут досі торгують віниками, а відвідувачі вітаються як добрі знайомі. То що буде із останньою лазнею у Львові, яку переформатували у Центр здоров’я «Бадьорість», що планують розмістити на 200 квадратних метрах та до чого готові вдатись постійні відвідувачі, якщо заклад не збережуть.

Ключові події:

1. Чому досі не скасували комендантську годину в тилу: У МВС відповіли. «Дисципліна має бути в тилових регіонах. І профілактика злочинності. В цей час, наприклад, чотири, п’ять чи шість годин – в кожній області є своя комендантська година – ми чітко знаємо, що якщо якась людина знаходиться на вулиці, у нас є законні підстави її перевірити», – зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Читайте також: Як діти загиблих захисників можуть отримати фінансову допомогу у Львові. Вона становитиме 50 000 грн на рік.

Та: Київрада збільшила допомогу Силам оборони. Гроші підуть на придбання автотранспорту, БпЛА, оптичних прицілів, приборів нічного бачення, ремонт та відновлення техніки та інше необхідне;

2. Як змінилися ціни на нерухомість у Львові після повномасштабного вторгнення. Вартість зросла удвічі порівняно з передвоєнними цифрами.

Читайте також: Громаді Львова таки повернули ділянку в Брюховичах біля відомої «Чебуречної». «Свого часу земельна ділянка була незаконно передана в оренду, в подальшому її незаконно забудували об’єктами нерухомого майна, на які не видавалися відповідні дозволи».

Та: На Київщині будують протирадіаційні укриття для двох ліцеїв. У захисних спорудах передбачене зведення посилених конструкцій. Також влаштують наливну композитну підлогу, облаштують санвузли, виконають гідроізоляцію стін та перегородок;

3. Індустріальний парк у Львові отримав страхування від воєнних ризиків. Ця гарантія дозволить парку залучити нову індустріальну та логістичну інфраструктуру, складські площі й своєю чергою сприятиме економічному розвитку регіону під час війни й відновленню країни після перемоги.

Читайте також: На Львівщині розпочали буріння трьох нових свердловин. «Укрнафта» робить це як за допомогою власних бурових верстатів, так і залучаючи підрядників з відповідним досвідом.

Та: На якому етапі впровадження безготівкової оплати на Львівщині. Вже встановили 559 валідаторів. Наразі ведеться робота щодо запуску системи «check-in – сheсk-out» на автобусних маршрутах Турківського напрямку. Понад 16 перевізників вже підписали угоду;

4. UNITED24 запустив інтерактивну карту відбудови Київщини. Мапа відображає 3D-моделі будинків у їх актуальному стані.

Читайте також: Забудовник на Рейтарській намагається вивезти цеглу зі стін, які встиг зруйнувати. Зруйнована частина будівлі є предметом злочину. Проведення робіт – заборонено.

Та: У Львові оштрафували мешканців за самовільну зміну вигляду пам’яток місцевого значення. Якщо після штрафу власник чи орендар не поверне об’єкт до автентичного вигляду, на них подадуть до суду;

5. У центрі Львова помітили лисицю. Такі випадки можуть почастішати. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник благодійної організації «Домівка врятованих тварин» Орест Залипський, де дбають, зокрема, і за лисицями, що такі випадки можуть почастішати.

Читайте також: Як і за скільки у Львові посадити іменне дерево. В місті триває акція. У перші дні вже зареєстрували 23 заявки.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!