Що робити львів’янам у разі радіаційної аварії та чи можуть обмінники встановлювати свої правила. Підсумки доби

759 0
Нині 3 липня та 495 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Енергоатом

Фото: Енергоатом

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 39 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 13 ударів по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 2 засоби протиповітряної оборони окупантів.

Уночі рф знову атакувала Україну ракетами та іранськими ударними БпЛА типу «Shahed». Інформація щодо наслідків уточнюється.

Читайте також: В Україні хочуть збільшити перелік осіб, які підлягають мобілізації. Кого це стосується. Верховна Рада 28 червня ухвалила у другому читанні закон, який обмежує право на відтермінування від мобілізації для тих, хто має родичів з інвалідністю. Однак законопроєкт повинен ще підписати президент.

А також: Стало відомо, які категорії чоловіків найчастіше перетинають кордон. Зазвичай, це водії транспортних засобів суб’єктів господарювання – 45%. На другому місці багатодітні батьки та люди з інвалідністю – 16%. Рідше виїзджають непридатні до військової служби – 7%, та перевізники гуманітарних вантажів – 6%.

Акцент дня: Перший бронежилет винайшов винахідник з Львівщини, який листувався з Марком Твеном. Історія одного вченого. Ян Щепаник народився 13 червня 1872 року у селі Рудники, теперішньому передмісті Мостиськ. Слави винахідник здобув, винайшовши прообраз сучасного бронежилету. Його він створив із шовкової тканини з вплетеними тонкими сталевими листами. Захисний пристрій цього зразка врятував життя від замаху королю Іспанії Альфонсу ХІІ. За це монарх удостоїв винахідника звання кавалера Ордена Ізабелли Католички.

Ключові події:

1. Що робити львів’янам у разі радіаційної аварії. Рекомендації. Ризик теракту росії на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС залишається високим. У разі радіаційної аварії детальні вказівки будуть поширені через інформаційні канали ДСНС та місцевих органів влади. Найголовніше – залишатися у приміщенні або терміново у нього зайти, якщо ви перебуваєте на вулиці;

2. Обмінники можуть позбавляти ліцензії за вигадування власних вимог до валюти. За словами голови Нацбанку Андрія Пишного, усі долари США, випущені з 1914 року, є дійсними. «Білі» чи «сині» – вони все одно «зелені». Їхню вартість визначає номінал та обмінний курс. Ніяких додаткових комісій за обмін справжньої валюти залежно від її номіналу, дизайну чи року випуску не передбачено.

Читайте також: На Львівщині планують збудувати завод мінеральних вод. Вартість будівництва – не менше 35 млн доларів.

А також: На аукціон вперше виставлять ділянки у приєднаних до Львова громадах. У Дублянах та Малих Підлісках продаватимуть три ділянки під СТО та торговий центр;

3. Робота без досвіду та освіти. Які вакансії та зарплату пропонують на Львівщині. Підсобним робітникам, для котрих є понад 120 вільних робочих місць, працедавці пропонують зарплату у розмірі до 25 тисяч гривень. Бракує в області більш як 100 вантажників, заробіток сягає 22 000 грн.

Читайте також: Скільки коштує оренда житла у Львові. Актуальні ціни. «Раніше через великий потік переселенців ціни на оренду житла у місті були дуже високими. Однак наплив приїздів зменшувався, і це призвело до певного зниження орендних ставок у деяких випадках. Що своєю чергою створило більш вигідні умови для тих, хто шукає житло в оренду», – пояснює рієлтор та голова Комітету з інформаційних технологій Спілки фахівців з нерухомого майна України (СФНУ) Олександр Бойко;

4. Потяги «Укрзалізниці» з жіночими купе вже здійснили 4 рейси. Як минули поїздки. В містах на маршруті ініціативу сприйняли позитивно. Однак декілька квитків у жіночі купе помилково продали чоловікам, але вони погодилися зайняти інші місця. Причину такої помилки вже знайшли й усунули.

Читайте також: Вступ-2023. Розпочалася реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів. Цього року прийом заяв та документів від вступників розпочнеться 19 липня (крім вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та триватиме до 31 липня;

5. Буде яскравішим, ніж зазвичай. Українці зможуть побачити повний супермісяць. У ніч з 2 на 3 липня в різних куточках світу можна буде спостерігати за супермісяцем. Повний Місяць, також відомий як Місяць-грім, очікується у понеділок (3 липня) о 14:40 за київським часом.

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у липні. Афіші театрів.  ;Tvoemisto.tv зібрало добірку репертуарів.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!