На території львівської онколікарні хочуть створити центр ядерної медицини

4685 0
У Центрі розробляють декілька проєктів та хочуть облаштувати територію.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львівському онкологічному лікувально-діагностичному центрі планують створити центр ядерної медицини. Йдеться про розробку проєкту радіологічного хабу. Про це у інтерв'ю Tvoemisto.tv повідомив виконувач обов’язків директора онкоцентру, львівський онкохірург, ексголова Українського лікарського товариства Олег Дуда.

«В центрі ядерної медицини препарати вводять із так званою ядерною позначкою, так відбувається лікування, а при радіотерапії використовуємо опромінення – коли прискорювач генерує промінь і б'є в пухлину. Ми розуміємо, що лінійні прискорювачі появляються у лікарні швидкої допомоги, Франківську, Тернополі, Луцьку. І коли там будь-коли ламається апарат, ті люди, які почали терапію, наступного дня мають десь її продовжити. Раніше вони їхали до Києва або до нас і потрапляли в чергу, бо в нас своє навантаження. Тому хочемо отримати більшу кількість прискорювачів. Ми, до речі, пережили такий ажіотаж на початку війни, коли з цілої України до нас їхали пацієнти, котрі розпочали лікування деінде, і ми всіх пролікували», – розповів Олег Дуда. 

Окрім того, в онкологічному центрі напрацьовують концепцію облаштування всієї території. Позаду лікарні хочуть влаштувати озеро, зону рекреації. Також розробляють концепцію паркінгу і дизайн холу.

«Ми створили концепцію облаштування всієї території навколо нашого центру. Тут досі не вирішене питання безбар’єрності. У місті вже розробляють проєкт реконструкції площі перед лікарнею, щоб сюди їздив громадський транспорт, щоби був безбар’єрний простір і люди з інвалідністю могли потрапити до закладу. Позаду лікарні хочемо влаштувати невеличке озеро, зону рекреації. Також розробляємо концепцію паркінгу і дизайн холу», – зазначив Олег Дуда. 

За його словами, також у розробці проєкт нового корпусу медикаментозної терапії. Для цього в центрі займаються клінічними дослідженнями у співпраці з кращими іноземними університетами, компаніями, які досліджують комбінації ліків. Зокрема, роблять також передпроєктні пропозиції щодо влаштування центру ядерної медицини на території.

Читайте також: Скільки коштів онкоцентр у Львові отримує від НСЗУ та чи всі послуги там безкоштовні 

«На заході України немає ПЕТ-КТ (позитронна-емісійна комп’ютерна томографія – сучасний метод діагностики пухлин на ранніх стадіях – Ред.). Для того, щоб робити ПЕТ-КТ, повинен бути циклотрон. Наші пацієнти їдуть на таку діагностику до Києва або Кракова. В нашому центрі є радіонуклідне відділення, але воно дуже старе. Тому ми хотіли б відкрити такий центр ядерної медицини, адже маємо спеціалістів, які працюють в цій царині та зможуть проводити сучасну діагностику й тераностику», – прокоментував онкохірург.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv також запитало виконувача обов’язків директора онкоцентру Олега Дуду, що змінилося в медзакладі, які проблемні моменти тут вирішують і чи побільшало онкохворих на Львівщині. Детальніше – за посиланням

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!