Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість

1027 0
Під час дискусії представники міської, обласної влади, експерти та волонтери обговорять витрати коштів місцевих бюджетів Львова та Львівщини під час війни.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Витрати, які здійснюють міста під час війни за бюджетні кошти, почали обурювати людей. Наприклад, між львів'янами виникла активна дискусія через створення у місті алеї-вишиванки за 17 млн грн. Крім того, волонтер зі Львова Святослав Літинський зареєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності та отримав відповідь від прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. У ній він закликав обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби.

Водночас мер Львова Андрій Садовий пояснював, чому бюджетні кошти скеровують не тільки українським захисникам, а також на розвиток міста. Також директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський зазначив, що цього року у Львові профінансують лише ті проєкти Громадського бюджету, які відповідають умовам воєнного часу. 

Читайте також: Святослав Літинський: Ця війна на роки, а ми витрачаємо мільйони на ремонти

З огляду на це, медіа-хаб «Твоє місто» 25 серпня о 14:00 проведе публічну дискусію на тему «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість» у партнерстві з аналітичним центром State Watch.

Під час дискусії представники міської, обласної влади, експерти та волонтери обговорять витрати коштів місцевих бюджетів Львова та Львівщини під час війни, як сьогодні доцільно витрачати кошти з бюджету, від чого можна відмовитися задля економії та пришвидшення перемоги, а також за якими критеріями визначають відповідність витрат і хто визначає пріоритети. 

Учасники дискусії:

  • Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова

  • Наталія Шелестак, голова постійної депутатської бюджетної комісії ЛМР

  • Степан Куйбіда, директор департаменту економічної політики Львівської ОДА

  • Святослав Літинський, львівський волонтер та громадський діяч

  • Гліб Канєвський, голова аналітичного центру State Watch. 

Модеруватиме дискусію директор медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко.

Захід організовано в рамках проєкту аналітичного центру StateWatch «Прозоре відновлення громад в Україні» за підтримки Prague Civil Society Centre.

Дискусія розпочнеться 25 серпня о 14:00. Тvoemisto.tv транслюватиме її на своїх ресурсах: у Facebook та YouTube-каналі медіа-хабу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!