«Замість озера на Замарстинівській хочуть збудувати заклад харчування», – активіст

1598 0
На виїзному засіданні вирішили майбутнє озера біля ТРЦ «Спартак».
Фото: із Facebook-сторінки Влодка Лучишина

Фото: із Facebook-сторінки Влодка Лучишина

У понеділок, 22 травня, у Львові відбулося виїзне засідання комісії екології Львівської міської ради. На ньому вирішили, що збережуть озеро на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської, поруч із ТРЦ «Спартак». Водночас, як стверджує голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян, під час неї не хотіли чути думку громади, адже нікого не запросили. Про неї активісти дізналися за 2 години до початку, а жодного проєкту забудови комісії не представили, написав він. 

За словами активіста, міська влада сподівається, що забудовник зробить благоустрій та збереже озеро. Однак жодного проєкту забудови комісії не представили. 

«Нарешті публічно визнали, що мають намір збудувати там «якийсь заклад харчування», але все ще не визнають, що то буде McDonald's з макдрайвом. Офіційно визнали, що, аби збудувати McDonald's, там місця немає, тому будувати будуть на місці озера, а озеро начебто зроблять поруч. Якщо лишиться на нього місце...Позиція влади міста засмучує: дають добро на забудову, бо сподіваються, що забудовник зробить благоустрій та зробить озеро», – йдеться в повідомленні.

Водночас представник забудовника, за словами активіста, поширював неправдиву інформацію, що вода, яка там тече безперервним потоком – це з міського водогону, хоча професор Володимир Шушняк підтверджував, що вода там з Голосківського потоку від озер Стосика і озера на території монастиря. Крім того, гідрогеологічні дослідження там досі не проводили.

Зазначимо, як повідомляв  22 травня депутат ЛМР Володимир Лучишин у Facebook, представники компанії-девелопера Avalon власну обіцянку повернути став не заперечують і готові працювати над його відновленням.

«Позиція міста чітка – озеро повинно бути! Моя позиція і позиція екологічної комісії – ще чіткіші: озеро повинно бути відновлене в такій самій чи більшій площі плеса (тобто не менше, ніж 0,16 гектара) і не меншому об'ємі води», – пише Володимир Лучишин.

Читайте також: Озеро на Замарстинівській засипали будівельним сміттям

Нагадаємо, що львівські активісти нещодавно закликали зберегти озеро на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської, поруч із ТРЦ «Спартак». Вони стверджували, що на ділянці планують збудувати ще одну будівлю, що унеможливить збереження водойми. Як зазначила Tvoemisto.tv в.о. керівниці управління екології Галина Микітчак, станом на сьогодні на цю ділянку не видано містобудівних умов та обмежень.

Додамо, що у компанії Avalon у коментарі Tvoemisto.tv 16 травня також запевнили, що озеро на території комплексу збережуть. Ще у 2019 році на візуалізації  ЖК йшлося про те, що південна частина фасадів будинків матиме оглядові тераси з видом на озеро.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!