Створення батальйонів тероборони на Львівщині і вакцинація дітей від 5 років. Головне

991 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Львівщина перейшла у «жовту» зону карантину. Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення від Covid-19.

На вул. Залізничній, 7, де напередодні виявили самочинне будівництво, відбулася перевірка міської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. У результаті забудовнику видали два приписи та склали акт про притягнення до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Історія дерев'яних МАФів із механічними годинниками у Львові

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр скоро матиме банк стовбурових клітин для трансплантацій кісткового мозку у пацієнтів. Кріобанк, який забезпечуватиме довгострокове зберігання зразків в рідкому азоті, повноцінно почне функціонувати весною 2022 року.

Читайте також: До Землі вперше і востаннє наблизиться комета Леонарда

За результатами перевірки міської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю порушень на вулиці Коновальця, 21 у Львові, де напередодні демонтували історичну віллу Лоренца, порушень не виявили.

У Львівській МТГ починають облаштовувати батальйони тероборони за новими стандартами. Для цього потрібно щонайменше 3,5 мільйони гривень на два роки.

Повнолітні українці, що народилися з 1 січня 2019 року, отримають понад 620 тисяч грн кожен.  Крім того необхідно мати українське громадянство та проживати на території України протягом останніх 5 років. 

Читайте також: У Львові на вулиці Городоцькій посадили платани

У Львові розроблять проєкт будівництва спортивно-розважального комплексу «Льодова арена», що планують розташувати на вул. Стрийській, 199.

Міністерство охорони здоров'я вирішило відкласти заплановане на 2022 рік включення вакцини від пневмококової інфекції до списку обов'язкових. В Україні до переліку обов’язкових входять щеплення від 10 захворювань: дифтерії, кашлюку, кору, поліомієліту, правцю, туберкульозу, вірусного гепатиту В, паротиту, краснухи, гемофільної інфекції.

Читайте також: У Львові на честь військового лікаря Івана Гайди встановили пам'ятну дошку

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні скоро можуть дозволити вакцинацію від коронавірусу дітей віком від 5 років. Водночас масове щеплення дітей поки що не входить до пріоритетів відомства. 

Небайдужих просять підтримати спорудження єдиного в УГКЦ затворницького жіночого монастиря. Про це повідомляє Духовна велич Львова з посиланням на синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ, єрм. Юстина Бойка.

АТ «Укрзалізниця» призначає два додаткові поїзди до Перемишля (Польща). Потяги №27/28 та №19/20 Львів – Перемишль курсуватимуть щоденно, починаючи з 22 грудня 2021 року. 

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!