Київ

Суд повернув громаді землю на Оболоні, на якій майже 20 років збиралися будувати ЖК

1863 0
Приватна компанія 19 років тому взяла цю землю в оренду для зведення житлового будинку, але будівельні роботи так і не почалися.
Перетин Приозерної і проспекту Івасюка

Перетин Приозерної і проспекту Івасюка

Верховний суд України підтвердив рішення Господарського суду Києва про повернення місту земельної ділянки на Оболоні вартістю 24, 2 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Мова про ділянку площею 0,6 га на перетині просп. В. Івасюка та вул. Приозерної в Оболонському районі Києва. У 2004 році землю отримала в оренду на 25 років приватна фірма для будівництва багатоповерхового житлового будинку і ресторану. Завершити забудову, відповідно до умов договору, мали до кінця березня 2007 року. Однак за 19 років роботи на об'єкті так і не почалися, що стало підставою для розірвання з товариством угоди про оренду.

Столична прокуратура підготувала відповідний позов до суду. Рішеннями кількох судових інстанцій спірну землю повернули громаді Києва. До Держреєстру речових прав на нерухоме майно внесений запис про припинення права оренди цієї ділянки.

Раніше суд також розірвав договір про оренду ділянки на перетині просп. В. Івасюка та вул. Приозерної, на якій планували будівництво паркінгу і торговельного комплексу, але за понад 16 років роботи так і не були розпочаті.

Нагадаємо, за рішенням суду у власність столичної громади повернули земельну ділянку, розташовану в межах пам’ятки національного значення «Городище і могильник ІХ-ХІІІ ст. на Лисий горі (Юрковиця)». 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!