Київ

Суд зобов’язав власника знести незаконні намети і кафе у Парку «Партизанська слава» в Києві

582 0
Столичне товариство незаконно побудувало кафе на ділянці площею 0,17 га, вартістю 8,5 млн грн.
Фото: КМП

Фото: КМП

У Києві підприємця зобов'язали через суд знести самочинно збудовані об'єкти на території парку «Партизанська слава» та озера Великого. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Столичне товариство незаконно побудувало кафе на ділянці площею 0,17 га, вартістю 8,5 млн грн.

Ця земля відноситься до природно-заповідного та водного фондів та входить до ландшафтного заказника місцевого значення «Червонохуторські озера». Згідно із законодавством, на таких ділянках будівництво заборонене.

Спеціалізована екологічна прокуратура подала позов до підприємства з вимогою усунути перешкоди у володінні та розпорядженні земельною ділянкою.

Верховний Суд зобов'язав відповідача знести об'єкти самочинного будівництва, а також звільнити земельну ділянку.

Нагадаємо, Київська міська прокуратура звернулася до суду щодо скасування права власності на  гараж самочинно збудований на території комунальної земельної ділянки на проспекті Бажана, загальною площею 1,4469 га, вартістю понад 54 млн грн. 

У листопаді за рішенням суду у власність столичної громади повернули земельну ділянку, розташовану в межах пам’ятки національного значення «Городище і могильник ІХ-ХІІІ ст. на Лисий горі (Юрковиця)». Для самовільного заняття ділянки зловмисник зареєстрував на підставних осіб право власності на будинок, який нібито там розташований.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!