У Києві допускають евакуацію 3 млн людей та рф готує черговий масований удар. Підсумки доби

1352 0
Нині 7 листопада та 257 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: DW

Фото: DW

Ситуація на фронті: Керівництво росії може звинувачувати вищих військових командирів за невдачі в досягненні російських цілей на полі бою. Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки зазначає, що генерал-майора Олександра Лінькова призначили виконувачем обов’язків командувача Центрального військового округу рф. «Це звільнення є зразком звинувачення [кремлем] вищих російських військових командирів за невдачі в досягненні російських цілей на полі бою. Частково це, ймовірно, спроба відвести провину від російського вищого керівництва всередині країни», – пояснює розвідка.

На цю ж тему: Генштаб показав, як виглядає один з найгарячіших напрямків на фронті. Фоторепортаж з Бахмутського напрямку – найважчої точки на східному фронті.

За даними Генштабу (станом на 06:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Ямпіль, Андріївку, Красногорівку, Мар’їнку, Павлівку, Водяне, Новомихайлівку Донецької області та Білогорівка – Луганської.

У Каховці росіяни шукають диверсійні групи та коригувальників вогню. У затриманих тортурами «вибивають» покази. Подібне в відбувається в Луганській області в Борівське та Щедрищеве.

В Херсоні окупанти, перевдягнуті у цивільний одяг, займають приміщення мешканців та укріплюють всередині міста позиції для ведення вуличних боїв. Російські пропагандисти планують у місті зйомки відеоматеріалів начебто знищення мирного населення.

Допомога ЗСУ: Як допомогти ЗСУ сьогодні. Підбірка волонтерських ініціатив.  Твоє місто підготувало нову підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових;

Акцент дня: росія готується повторити масований удар по Україні, Україна – відповість, заявив у своєму вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

«Ми розуміємо, що держава-терорист концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по нашій інфраструктурі. Зокрема, і для цього Росії знадобилися іранські ракети. Готуємося відповідати».

Зеленський звернув увагу, що усе частіше є повідомлення, що в Чорне море на бойове чергування не вийшов жоден носій «Калібрів». «Це дуже вагомий результат, який забезпечили наші захисники.

Що менше російського чорноморського флоту, то безпечніше в Чорному морі. І обов’язково буде такий день, коли ми зможемо прозвітувати, що забезпечили Україні повний захист від російської загрози як на морі, так і в небі».

Ключові події:

1. У Києві допускають евакуацію 3 млн людей у разі повного вимкнення електроенергії.

«Ми розуміємо, що якщо росія продовжить подібні атаки, ми можемо втратити всю нашу електроенергетичну систему. Тому ми готуємося до холодної зими», – сказав директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук;

На цю ж тему: «Приводів для паніки немає. Київ живе і працює», – Кличко. Він зазначив, що місту потрібно мати плани на випадок різних надзвичайних ситуацій. «Готуючись до зими ми закупили, залучили від іноземних партнерів і продовжуємо закуповувати генератори, теплові пушки, облаштовуємо теплопункти, убезпечуємо об’єкти критичної інфраструктури», – зазначив він.

А також: Масових святкувань на Різдво у Києві не буде, – Кличко. Проте влада схиляється до того, щоб святкова ялинка таки була;

2. Козицький закликав економити електроенергію, щоб не було відключень. Обмежене використання світла у одній області допоможе стабілізувати ситуацію у всій країні;

3. Незабаром Єврокомісія представить пакет допомоги Україні на 18 млрд євро. Що він передбачає. Щомісяця український бюджет будуть фінансувати на 1,5 млрд євро;

4. Землі України – найбільш забруднені вибухівкою у світі, а збитки екології сягають 1,35 трлн грн. Екологи стверджують, що навіть ця сума не відображає реальної картини;

5. На вулиці Йосипа Сліпого у Львові облаштовують пішохідний перехід. На локації вже нанесли «зебру», встановили дорожні знаки, відновили сходи, які ведуть до переходу.

Історія Львова: Екскурсії Львовом. Тут був «Кастелярі», а поруч – монастир Кларисок. Історія площі Митної на початку вулиці Личаківської, на якій зараз розташований ресторан-пивоварня місцевої кухні «Кумпель» та Львівський поліграфічний фаховий коледж;

А також: Де у Львові карбували монети та що спричинило замах на Монетний двір. Першими монетами, виготовленими у Львові, є Руський грош 1356 року. Монета була виготовлена зі срібла 875-935 проби, вагою у 1.55 грам та діаметром 18-20 мм.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!