Київ

У Києві може з'явитися перше офіційне кладовище для тварин

1475 0
Наразі проєкт кладовища на Троєщині вже перебуває в розробці.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Перше у Києві офіційне кладовище для домашніх тварин можуть створити у Деснянському районі. Про це розповіла в ефірі телеканалу «Київ» виконувачка обов’язків директора КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Наталя Мазур.
 

Вона розповіла, що цвинтар у Деснянському районі столиці може з’явитися за адресою вулиця Пухівська, 6. За словами Мазур, проєкт вже у розробці, наразі відбувається процедура землевпорядкування.

Водночас вона заявила, що це не буде кладовищем у класичному вигляді.

«...це не кладовище в тому розумінні, як всі звикли вважати. Це вже буде не захоронення тварин, а лише кремація. Фахівці виступають за кремацію», – зазначила Мазур.

Нагадаємо, киянам обіцяли офіційне кладовище домашніх тварин ще три роки тому. Водночас цього так і не трапилося, тому люди ховають улюбленців на свій розсуд. Так, наприклад, нещодавно з’явилася петиція з проханням ліквідувати стихійне кладовище тварин на Русанівці з можливістю перепоховання у встановленому для цього місці.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!